«Εμείς δεν οραματιζόμαστε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια. Ο στόχος μας είναι να λειτουργήσει η διάταξη αποτρεπτικά. Ούτε θέλουμε οι αστυνομικοί να είναι σε ρόλο “μπαμπούλα”. Εμείς θέλουμε να επιστρέψει το πανεπιστήμιο σε αυτούς που ανήκει -στους φοιτητές, τους καθηγητές και τους διοικητικούς- και για αυτό αγωνιζόμαστε». Αυτό τόνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Σημείωσε, επίσης, ότι σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων και παρά το γεγονός ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος για το ζήτημα του ασύλου, της είχε εκφράσει ικανοποίηση για την “αποκατάσταση του ασύλου”.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι οι εργαζόμενοι των πανεπιστημίων, μέσω της ΠΟΣΔΕΠ, έχουν εκφράσει την άποψή τους για την προτεινόμενη διάταξη, σε ανακοίνωση που αναφέρει ότι «το προς ψήφιση άρθρο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση». «Είναι μια ξεκάθαρη θέση υπέρ της συγκεκριμένης ρύθμισης», ανέφερε.

Επιπλέον, σχετικά με την κατάργηση της απόφασης για την ίδρυση τμήματος νομικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι «στην πράξη δεν έχει γίνει κανένα βήμα για τη λειτουργία της σχολής» και επανέλαβε ότι «δεν είναι θέμα Πάτρας».

«Το μέλημά μας είναι πώς θα έχουμε ακαδημαϊκό χάρτη που να έχει προκύψει στη βάση αποτελεσμάτων αξιολόγησης και όχι με βουλευτικές τροπολογίες του τελευταίου λεπτού», είπε.

Επεσήμανε, δε: «Αντί να ιδρύουμε νέες σχολές, να απασχοληθούμε με το να φροντίσουμε να στελεχώσουμε καλύτερα τις υπάρχουσες σχολές».