Ποιοι βουλευτές που δεν εξελέγησαν ξαναγυρίζουν στο μεροκάματο

Ο φούρναρης από τη Μεσσηνία, ο εστιάτορας που πηγαινοέρχεται στο Λονδίνο, οι δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν προαγωγή, ο λογιστής από τα Γρεβενά και οι υπηρέτες της ενημέρωσης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:50
23/07/2019
Ποιοι βουλευτές που δεν εξελέγησαν ξαναγυρίζουν στο μεροκάματο
17
loading

Την ώρα που οι βουλευτές έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κάποιο τέως συνάδελφοί τους έβλεπαν τη σχετική ψηφοφορία από την τηλεόραση, νοσταλγώντας τις μέρες που καθόντουσαν εκείνη στα ίδια έδρανα. Και δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε· για την ακρίβεια μόλις ενάμισης μήνας.

Ο λόγος για τους εκπροσώπους του έθνους που βρίσκονταν στην προηγούμενη Βουλή, αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν, επειδή οι πολίτες την 7η Ιουλίου δεν τους τίμησαν με έναν επαρκή αριθμό ψήφων. Τι κάνουν όμως σήμερα; Οι περισσότεροι ετοιμάζονται να επιστρέψουν ή γύρισαν ήδη στην προηγούμενη εργασία τους, ενώ κάποιοι άλλοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι βρισκόμαστε μεσούντος του καλοκαιριού, προτιμούν πρώτα να ξεκουραστούν, να κάνουν διακοπές και από το Σεπτέμβρη να σκεφτούν σοβαρότερα το μέλλον τους. Σίγουρα πάντως όλοι έχουν πλέον περισσότερο χρόνο να δουν την οικογένειά τους και τους φίλους τους.

Όπως μαθαίνουμε:

- ο πρώην διαιτητής και τέως βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας επέστρεψε στην παλιά του δουλειά, αυτή του φούρναρη, καθώς διατηρεί αρτοποιείο στην εκλογική του περιφέρεια.

- Ο τέως συνάδελφός του από το ίδιο κόμμα Δημήτρης Μάρδας, που κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα ξεκουραστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και από τον Οκτώβριο θα επιστρέψει στο αμφιθέατρο διδάσκοντας οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

- Ο Χρήστος Μπγιάλας που δεν κατάφερε να ξανακερδίσει την μονοεδρική περιφέρεια των Γρεβενών για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ γύρισε στο λογιστικό του γραφείο που διατηρεί στην περιοχή.

- Ο αρχιτέκτων – μηχανικός Γεώργιος Λαζαρίδης που αρχικά εξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015 με τους ΑΝ.ΕΛ. στη Β’ Θεσσαλονίκης αλλά στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκε και τελικά κατήλθε με τη Νέα Δημοκρατία χωρίς να καταφέρει να επανεκλεγεί, επέστρεψε στον ιδιωτικό τομέα.

- Η Μαρία Τριανταφύλλου που είχε εκλεγεί το 2012 καθώς επίσης και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία, επαγγέλλεται φιλόλογος και απασχολείται στην ιδιωτική εκπαίδευση, σε φροντιστήρια της περιοχής της. Το ίδιο αναμένεται να πράξει και από τη νέα σχολική χρονιά.

- Ο 58χρονος Κώστας Μορφίδης που ήταν βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2015 έως τις 11 Ιουνίου φέτος, επιστρέφει στην παλιά εργασία του καθώς επί 30 και πλέον χρόνια απασχολούνταν στα ασφαλιστικά ταμεία, αρχικά στον ΤΑΠΟΤΕ (Τομέα Ασθένειας Προσωπικού ΟΤΕ) και σήμερα στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Θα τοποθετηθεί σε θέση προϊσταμένου ή διευθυντή υπηρεσίας όπως προβλέπει ο νόμος για τους πρώην βουλευτές που εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες.

- Το ίδιο ισχύει και για τον Αντώνη Γρέγο της Χρυσής Αυγής που αναμένεται να επαναπροσληφθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης, αφού το κόμμα του δεν εισήλθε στη Βουλή και ο ίδιος φυσικά δεν επανεξελέγη.

- Στην επιστήμη της ιατρικής αναμένεται να αφοσιωθεί το επόμενο διάστημα ο πάλαι ποτέ βουλευτής Β’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές στην νέα εκλογική περιφέρεια του Δυτικού Τομέα Β’ Αθηνών. Ωστόσο ακόμη δεν έχει αποφασίσει για το πολιτικό του μέλλον, καθότι το δίλημμα είναι εάν θα επαναδραστηριοποιηθεί ο ίδιος ή θα προλειάνει το έδαφος για να είναι υποψήφια την επόμενη φορά η κόρη του Ευαγγελία που επαγγέλλεται δικηγόρος. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Γιακουμάτος δεν εξελέγη επειδή ο πρωθυπουργός επέλεξε να κρατήσει την έδρα του Δυτικού Τομέα Αθήνας, επειδή παραδοσιακά εκλεγόταν εκεί.

- Οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κυρίτσης, Αννέτα Καββαδία και Νίκος Ξυδάκης που ανήκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να επιστρέψουν στα μέσα ενημέρωσης. Ο τελευταίος ούτως ή άλλως αρθρογραφεί τακτικά.

- Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το 2015 - 2016 και υφυπουργός Οικονομίας καθώς και Υγείας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, έχει μακρά πολιτική θητεία. Εκλεγόταν βουλευτής από το 2004 έως το 2014 στις Σέρρες με το ΠΑΣΟΚ, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 κατήλθε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης όπου βγήκε. Δεν τα κατάφερε όμως να επανεκλεγεί φέτος, οπότε θα επιστρέψει στις δικαστικές αίθουσες και τη δικηγορία. Άλλωστε ασκεί τη νομική επιστήμη στις Σέρρες από το μακρινό 1985.

- Τέλος, ο τέως βουλευτής του Ποταμιού Νίκος Νυφούδης που εκλεγόταν στη Β’ Θεσσαλονίκης επέστρεψε στα επιχειρηματικά του καθήκοντα και θα κινείται μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας, αφού εδώ και εδώ και περίπου έξι χρόνια έχει ανοίξει εστιατόριο – delicatessen με ελληνικά προϊόντα στο κέντρο του Λονδίνου.

(Στην εξωτερική φωτογραφία, ο κ. Νυφούδης, δεύτερος από αριστερά με τη ριγέ ποδιά)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

17
σχόλια
 1. avatar ακερσεκοντ

  στα τσακίδια όλοι τους

 2. avatar ΣΤΡΑΤΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ,Τηλ […]

  Τό '΄΄έγραψα μά δέν γράφτικε, 'ϊσως γιατί δέν 'έβριζα,,,,,,,

 3. avatar Όταν τουςΕκανες, Κριτική σε,αποκαλουσαν

  Φασιστα

  1. avatar ΣΤΡΑΤΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ,Τηλ 210 6420903

   '¨Ενας πάλλαι ποτέ Βαπτισθείς Κομμουνιστής 1946- 47 <>Της Μακρονήσου Σύγκλινος του Λεωνίδα Κύρκου καί Σύντροφος καί "υπό τον Θεοδωράκη ''Ετών σήμερον 98,καί τριων Μηνων.Αιτών τήν σωφροσύνη της Νέας Κυβέρνησης,"Υ γείαν, 'Ασφάλειαν Δικαιοσύνη.Παιδείαν, Θρησκείαν....
   καί τό τελευταίο ...Πάνω 'από 80 'ετώ νά κυκλοφορούν στίς συγκυνωνίες 'ανευ ε'ισητηρίου. Λαί οϋκ ΄σταί Φωνή Βοώνυος 'ρν τή 'Ερήμο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....

 4. avatar Λειπουν πολλοι…

  Σε κανενα δεν φαινεται περιεργο! Οι ιδιοι ομως θα κλαινε με μαυρο δακρι, διοτι στο ιδιωτικο τομεα εχει σκληρη δουλεια, δεν βρεχει χρημα απο τον ουρανο...

  1. avatar Πολύ δουλεια

   Απλά τους ταΐζουν τώρα τα κόμματα. Εμείς δηλαδη

 5. avatar σουρταφερτας

  μια χαρα ειναι ολοι τους φτουστους σκορδα

 6. avatar spyrospeiratis

  ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΣΙΣΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΜΕ ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΧΑΡΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΑΘΟ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΩΣ ΛΟΥΣΤΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

  1. avatar Ολα αυτα

   βαλε και μιζαδοροι κλεφτες ψευτες ειναι ολοι οι ΝΔημοκρατες πολιτικοι
   Οσο για σενα δεν νομιζω να υπαρχει θεραπεια για την περιπτωση σου

 7. avatar infantry1488

  Οι υπολοιποι βουλευτες θα διατηρησουν τα πολιτικα τους γραφεια, θα εξακολουθουν να εχουν πελατιακες σχεσεις με τους μικροαστους και κοιμισμενους ψηφοφορους τους και αν το επιτρεψουν οι Θεοι, θα απορροφηθουν απο αλλα κομματα εντος βουλης, γιατι πως θα βγει αλλιως το ευκολο μεροκαματο?

 8. avatar Fire40

  Αφου μας φαινεται περιεργο να γυριζει καποιος πρωην βουλευτης στη δουλεια του καλα να παθουμε. Γιατι ψηφιζουμε σαν υπνωτισμενοι ηλιθιοι τους ιδιους επαγγελματιες βουλευτες που μια ζωη αυτοι και τα παιδια τους ρημαζουν και παρασιτουν στις πλατες μας. Και μαλιστα τους χειροκροταμε κιολας αντι να τους στελνουμε στα τσακιδια με αυτα που κανουν η και στη φυλακη!

 9. avatar μαλιστα κυριοι

  Πέτρος Κωνσταντινέας , η μεγαλυτερη αηδεια του ΣΥΡΙΖΑ

  1. avatar Ποντικ

   Από τους χειρότερους!!!!

 10. avatar ..

  Τεμάχια όλοι. [...]

 11. avatar Σκορακι

  Η ιγγλεζη του συριζα πηρε εργολαβια απο την ελ ντοραντο για αναδασωση στις σκουριες.

 12. avatar μονο ο βουβαλος

  κανει χαι λαιφ με προστασια

 13. avatar τηεο

  Δηλαδή που έιναι το περίεργο που οι μη επανεκλεγέντες Βουλευτές επιστρέφουν στο επαγγελμά τους. Αυτό είναι και θε πρέπει να είναι η κανονικότητα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει