Οι 300 νέοι βουλευτές ορκίστηκαν την Τετάρτη και πήραν τις θέσεις τους στα βουλευτικά έδρανα. Ανάμεσά τους και οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης που κατάφερε να μπει στη Βουλή μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η διάταξη των κομμάτων στη νέα Βουλή απασχόλησε το χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, σύμφωνα με το οποίο ο Κυριάκος Βελόπουλος «αρνήθηκε να καθίσει πίσω και δεξιά στα έδρανα όπου αναμένεται ότι θα καθόταν γιατί ήταν οι θέσεις που χρησιμοποιούσε η Χρυσή Αυγή. Έτσι υπήρξε μια ανακατάταξη» στις θέσεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πάντως το κόμμα του κ. Βελόπουλου έσπευσε να διευκρινίσει πως ουδέποτε υπέβαλε ερώτημα για την παραχώρηση ή όχι, των εδράνων που χρησιμοποιούσε το κόμμα της Χρυσής Αυγής. «Μετά λύπης μας, διαπιστώσαμε πως σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 (διάταξη κομμάτων μέσα στο κοινοβούλιο) μεταδόθηκε πως το κόμμα της Ελληνικής Λύσης ερωτήθηκε για το εαν επιθυμεί να πάρει τα έδρανα που χρησιμοποιούσε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο το κόμμα της Χρυσής Αυγής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση και καταλήγει:

«Στο σημείο αυτό οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε το εξής για την ακρίβεια του ρεπορτάζ, ώστε να μην προκύπτουν στρεβλώσεις: Ουδέποτε υπήρξε σχετικό ερώτημα προς το κόμμα της Ελληνικής Λύσης, για την παραχώρηση ή όχι των εδράνων που χρησιμοποιούσε το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ούτε θα μπορούσε να υπάρξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο».