«Η ΝΔ θεωρεί οτι μπορεί να χαιδεύει ψηφοφόρους της ΧΑ ώστε να τους επαναπατρίσει. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για τη χτεσινή ψηφοφορία,δε θέλω να υποβαθμίσω τη σημασία της», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου σχετικά με την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας Κασιδιάρη, ενώ σημείωσε ότι «η ΝΔ δείχνει να μη τραβάει μια γραμμή μεταξύ του κοινοβουλευτισμού και της εγκληματικότητας, διαγράφεται μια πολύ ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της.»

Μιλώντας στον Alpha 989, η Ρ. Δούρου ανέφερε σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ότι «επιχειρείται τερατώδης συγκάλυψη του θέματος», ενώ πρόσθεσε ότι «συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά του μέχρι σήμερα πολιτικού βίου, καθώς περιέχει ελεγχόμενη ανομία και εκτεταμένη φορολογία».

Εξάλλου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κανενός είδους εχέγγυο για κατώτατο μισθό, απολύσεις και περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», ενώ για πιθανές συνεργασίες μ’ άλλες πολιτικές δυνάμεις δήλωσε: «Η έννοια των συμμαχιών δεν είναι συγκυριακή πρόταση για εμάς. Την πρόταση για συνεργασία την απευθύνουμε και στους πολίτες όχι μόνο στενά στα κόμματα. Προτεραιότητα είναι οι πολίτες και μετά οι ηγεσίες των κομμάτων».