Στην πρώτη σύγκληση της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στις Βρυξέλλες παρέστη ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης, αφού παρουσίασε στον πρόεδρο και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν κ. Μάνφρεντ Βέμπερ αλλά και στους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, το οποίο -όπως σημείωσε- ενισχύει τη φωνή της χώρας μας στην Ευρώπη, δήλωσε: «Το ΕΛΚ είναι το πρώτο κόμμα στην Ευρώπη, οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν και δικαιούται απόλυτα την κορυφαία θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ως εκ τούτου η στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του Μάνφρεντ Βέμπερ, που ήταν απόφαση του συνεδρίου του ΕΛΚ για τη θέση αυτή, είναι δεδομένη».​

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο κ. Μεϊμαράκης εξασφάλισε μια αντιπροεδρία, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για τη ΝΔ και για την ανάληψή της ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ αναμένεται να συνεννοηθεί, σε συνάντηση που θα έχει την προσεχή Δευτέρα, με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα λάβει και την τελική απόφαση.