Στο Κίρκοβο της Βουλγαρίας σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την έναρξη κατασκευής αγωγού με τον Βούλγαρο ομόλογό του


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
6:29
22/05/2019
Στο Κίρκοβο της Βουλγαρίας σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας
1
loading

Στο Κίρκοβο της Βουλγαρίας μεταβαίνει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να εγκαινιάσει, μαζί με τον Βούλγαρο ομόλογό του, την έναρξη κατασκευής του διασυνδετηρίου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας IGB.

H έναρξη λειτουργίας του αγωγού αναμένεται το 2020.

Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, η χώρα μας προωθεί όλα τα έργα υποδομής, τα οποία θα διασφαλίσουν τις συνθήκες ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο TAP, ο κάθετος διάδρομος, τμήμα του οποίου είναι και ο IGB, ο East-Med, ο πλωτός τερματικός σταθμός υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη που σχεδιάζεται, ο σταθμός υγροποιημένου αερίου στη Ρεβυθούσα, ο οποίος πρόσφατα επεκτάθηκε με τρίτη δεξαμενή,  είναι έργα που ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή και ενισχύουν τον οικονομικό και γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν επίσης ότι ο διασυνδετήριος αγωγός IGB αποτελεί ένα εμβληματικό έργο και μια βασική συνιστώσα της κάθετης διασύνδεσης των Βαλκανίων. Ενισχύει τη θέση της χώρας μας ως ενεργειακού κόμβου για την περιοχή, ενώ έχει προφανή οικονομικά οφέλη για τη χώρα μας, εφόσον στην κατασκευή θα συμμετάσχουν και ελληνικές εταιρείες. Θα αντλεί αέριο, τόσο από τον TAP, ο οποίος θα αρχίσει να λειτουργεί το 2020, όσο και, μελλοντικά, από τον πλωτό τερματικό σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη.

Η προώθηση του κάθετου διαδρόμου αναβαθμίζει σημαντικά τη θέση της χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και θέτει τις βάσεις για μια ενεργή πολιτική οικονομικής συν-ανάπτυξης, συνεργασίας και οικονομικής ευημερίας για την περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ρε Αλέκο

    Δεν έχεις λίγο τακτ σαν σακί με πατάτες στέκεσαι στην πολυθρόνα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει