Υπουργείο Παιδείας: Δυσάρεστη εξέλιξη η απόφαση της Ιεραρχίας

«Σε μια Δημοκρατία ο διάλογος δεν μπορεί να διεξάγεται με κόκκινες γραμμές και στείρες αρνήσεις»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:09
20/03/2019
Υπουργείο Παιδείας: Δυσάρεστη εξέλιξη η απόφαση της Ιεραρχίας
15
loading

«Η σημερινή απόφαση της Ιεραρχίας είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, εκπροσώπους της Πολιτείας, διανοούμενους και κληρικούς που πιστεύουν στην αναγκαιότητα μιας νέας οριοθέτησης  των ρόλων Εκκλησίας - Πολιτείας προς όφελος της ίδιας της Εκκλησίας, της κοινωνίας και του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους».

Αυτό σχολιάζει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

«Σε μια Δημοκρατία ο διάλογος μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας δεν μπορεί να διεξάγεται με κόκκινες γραμμές και στείρες αρνήσεις», σημειώνεται και σε έντονο τόνο επισημαίνεται ότι «δεν νοείται η απάντηση της Εκκλησίας σε μια ολοκληρωμένη κι αναλυτική πρόταση της Πολιτείας να είναι μία άρνηση χωρίς κανένα επιχείρημα». «Η κυβέρνηση είναι πάντοτε έτοιμη να διεξάγει ειλικρινή κι εξαντλητικό διάλογο εντός του πλαισίου της συμφωνίας της 6/11/2018, χωρίς εξαιρέσεις, επιλεκτικές προτιμήσεις και εκ των υστέρων τελεσίγραφα, όπως αυτά που τέθηκαν με τη σημερινή απόφαση της Ιεραρχίας», επισημαίνεται.

Αναλυτικότερα, το ΥΠΠΕΘ αναφέρει: «Η ιστορική συμφωνία της 6/11/2018, όπως ανακοινώθηκε, από κοινού, από τον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο είναι η μόνη σοβαρή και υλοποιήσιμη πρόταση για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Πολιτείας - Εκκλησίας που κατατέθηκε δημόσια κι αποτέλεσε τη βάση για τη διαβούλευση που επακολούθησε τους επόμενους μήνες. Η κυβέρνηση επιθυμεί λύσεις, οι οποίες θα ανοίξουν νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας».

Το υπουργείο σημειώνει ότι «αποσπασματικές λύσεις για να κρυφτεί το πρόβλημα κάτω από το χαλί είναι μια μέθοδος του παλιού πολιτικού καθεστώτος που έχει ναυαγήσει μαζί του» και σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος είχαν ξεκαθαρίσει ότι οι άξονες της συμφωνίας συγκροτούν μια ενιαία ολότητα και δεν μπορούν να τεμαχιστούν.

Τέλος, αναφέρει ότι καθ' όλο το διάστημα διαλόγου των δυο πλευρών, η Εκκλησία δεν έθεσε υπ' όψιν της κυβέρνησης κάποιο εναλλακτικό σχέδιο ή αντιπρόταση και ότι δεν δέχθηκε να συζητήσει την πρόταση για το μισθολογικό».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar losromi

  Κυβέρνηση που δεν έχει καν αυτοδυναμία κι εκπροσωπεί ένα 10% το πολύ, επικαλείται την πλειονότητα των Ελλήνων Ορθοδόξων; Δεν υπάρχει περίπτωσει να νικήσετε διότι αρχηγός της Εκκλησίας είναι ο Ιησούς. Εκείνος τη δημιούργησε κι εκείνος αποφασίζει κι έχει δώσει υπόσχεση ότι η Εκκλησία Του θα υπάρχει μέχρι το τέλος του κόσμου και εις τον αιώνα. Καλή τύχη Χριστομάχοι.

  1. avatar Περίεργος.

   Αφού αρχηγός της Εκκλησίας είναι ο Ιησούς, τότε να στέλνει λεφτά να πληρωθούν οι υπάλληλοί του.

 2. avatar Ασε καλύτερα

  Υπουργείο αμορφωσιάς , να το κρίνουν οι επόμενοι αν έχουν δίκιο ή όχι οι κληρικοί ! Neeeeext please!

 3. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ !!!
  Δεν θα μας διαλυσουν ΟΙ "ΛΥΚΟΙ" την Ορθοδοξιαν !!!

 4. avatar Τι λε ρε αριστερόστροφοι […]

  Μόνο τα φασιστικά - σταλινικά καθεστώτα απαιτούσαν από τους άλλους να μην έχουν κόκκινες γραμμές στις αυταρχικές ιδεολογικές εμμονές τους.

 5. avatar ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΤΙΜΗ ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ !

  Η ΙΕΡΩΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ [...] ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΟΛΩΝ ! ΑΠΛΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΟΙ ! Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ !

 6. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  Αριστερα ανθρωπαρια βλεπετε πολλες αναγκαιοτητες για αλλαγες,
  αλλα ξεχνατε οτι εσαστε μονο το 15% που βλεπουν αυτες τις αναγκαιοτητες......
  Το υπολοιπο 85% των Ελληνων τις βλεπει μονο σαν BULLYING.....
  H υποκρισια και περαπλανηση σας δεν μπορει να περασει.

 7. avatar Το Υπουργειο Παιδειας τι περιμενε να ΣΥΜΦΩΝΙΣΟΥΝ ?

  Δεν βλεπετε τις φυσιογνωμιες τους ? Που λενε ΟΧΙ ?

 8. avatar ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ

  ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ?? ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥΣ !!!

  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Όπως έχω ξαναπεί και από αυτό που απαιτούν οι παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας το Ελληνικό κράτος να πληρώνουν πληρώνει τους μισθούς τους είναι ακόμα μια απόδειξη ότι οι παπάδες και γενικά η ορθόδοξη εκκλησία που εκπροσωπούν δεν έχει καμία σχέση με την διδασκαλία του Ιησού Χριστού , την Αγία Γραφή ούτε βέβαια με την αλήθεια και την δικαιοσύνη του Θεού. Οι παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα έχουν κάνει μια θρησκεία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους και ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα σε βάρος όλων των υπολοίπων Ελλήνων. Αν οι παπάδες είχαν μια στοιχειώδης αίσθηση δημοκρατίας και δικαιοσύνης Θεού θα βγαίνανε μόνοι τους και θα λέγανε (εμείς δεν δεχόμαστε να μας μισθοδοτεί το Ελληνικό κράτος αλλά θέλουμε να μας μισθοδοτουν μόνο τα πιστά τέκνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και μόνο αυτοί που εκκλησιάζονται τακτικά. Και αυτό θέλουμε να γίνεται με την θέληση και την έγκριση των ίδιων των πιστών). Αν το κάνανε αυτό τότε οι παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα είχαν το σεβασμό και την εκτίμηση όλων των ανθρώπων ακόμα και αυτών που δεν πιστεύουν καν στον Θεό. Όμως τώρα με αυτό που κάνουν οι παπάδες αποδεικνύουν για πολλοστή φορά ότι τους ενδιαφέρει μόνο το χρήμα, και η εξασφάλιση του δημοσίου και τίποτα άλλο. Και είναι ντροπή και για τους πολιτικούς που ψήφισαν νόμο αρχικά οι παπάδες να πληρώνονται από το Ελληνικό κράτος αλλά είναι ντροπή και για όλα τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν που διατήρησαν αυτή την φαυλοκρατία+αναξιοκρατία των παπάδων.

 9. avatar θυεμις

  μισά μισά, κυβέρνηση και εκκλησια, ειναι η χρυση τομη!

  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Με ποια λογική+ ποιο σκεπτικό προτείνεις το Ελληνικό κράτος να αναλάβει το μισό μισθό των παπάδων; Σε ποιο άλλο κράτος γίνεται αυτό; Κανένας λογικός άνθρωπος δεν λέει ότι οι παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας (όπως+οι άνθρωποι οποιασδήποτε άλλης Εκκλησίας δεν πρέπει να παίρνουν κάποιο λογικό μισθό για να μπορούν να ζήσουν αυτοί+η οικογένεια τους).Το πρόβλημα με τους παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, +αυτό μόνο οι παπάδες της Ελλάδας το ζητούν, είναι ότι θέλουν το Ελληνικό κράτος να τους μισθοδοτεί από τους φόρους όλων των Ελλήνων (δηλαδή ακόμα+άθεων, άθρησκων, άλλων θρησκευτικών δογμάτων ή φιλοσοφικών απόψεων κτλ) +αυτό εκτός από παράνομο είναι +αντιδημοκρατικό αλλά+αντίθετο στην διδασκαλία του Ιησού Χριστού αλλά+στην κοινή λογική.Αν οι παπάδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας λέγανε ότι (εμείς δεν δεχόμαστε χρήματα από το Ελληνικό κράτος αλλά θέλουμε να μας μισθοδοτουν μόνο όσοι πιστεύουν στην ορθόδοξη εκκλησία+εκκλησιάζονται τακτικά +αυτό να γίνεται με την θέληση τους και την έγκριση τους) με κάτι τέτοιο νομίζεις ότι θα είχε κάποιος πρόβλημα;Ούτε ο χειρότερος εχθρός της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν θα μπορούσε να πει τίποτα.Το να πληρώνουν οι ίδιοι οι πιστοί τους μισθούς των ιερέων, λειτουργών,αντιπροσώπων της θρησκείας ή της εκκλησίας τους είναι αυτό που κάνουν σε όλα τα πολιτισμένα κράτη της Ευρώπης +κανείς δεν διαμαρτύρεται γιατί το θεωρούν λογικό+φυσιολογικό μόνο οι πιστοί να πληρώνουν για τους ιερείς τους.Εκτός από την Ελλάδα αφού οι παπάδες θέλουν μισθό από το Ελληνικό κράτος.

 10. avatar Διώξε

  20.000 αεργους παπάδες και πάρε νοσηλευτές-γιατρούς.

  1. avatar Τρίχες !

   Και να τους διώξει, κάποιους «χρήσιμους» ( σικ) σαν κι εσένα θα προσλάβει ....

  2. avatar @διώξε

   Κανένας σατανάς δε θέλει τους παπάδες. Χτυπιέται και λυσσάει. Να δεις πως κάνουν οι εντελώς δαιμονισμένοι άνθρωποι. Να δεις πως χτυπιούνται όταν ο ιερέας ή άλλος πιστός προσεύχεται. Άμα δε, του κάνει το σημείο του Σταυρού, σφαδάζει στο πάτωμα ο δαιμονισμένος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει