Ο Γιώργος Κρεμλής ο οποίος πρόσφατα ανακοινώθηκε από τη ΝΔ ότι θα βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές βρέθηκε στην επισκέφθηκε την Κρήτη ώστε να μπορέσει να σχηματίσει ιδία άποψη για τις τελευταίες καταστροφές που υπέστη το νησί από το πέρασμα της «Ωκεανίδας».

Όπως έγραψε ο ίδιος ο κ. Κρεμλής στο Facebook:

«Βρέθηκα στην Κρήτη και είχα την ευκαιρία να δω ο ίδιος τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη το νησί τις τελευταίες ημέρες από την κλιματική αλλαγή. Προτεραιότητα αυτή την ώρα είναι η υποστήριξη των συμπολιτών μας που δοκιμάστηκαν. Και βέβαια, πρέπει άμεσα να γίνει πλήρης αποτίμηση των ζημιών – αλλά και των παράπλευρων μη εμφανών ζημιών – για να υποβληθεί αίτημα αποζημίωσης στο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, επιβάλλεται η εκπόνηση ενός σχεδίου προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και η αξιολόγηση κάθε έργου που θα γίνεται στο νησί ως προς τις επιπτώσεις του στο κλίμα αλλά και την αντοχή του στην κλιματική αλλαγή. Θα πρέπει, επίσης, να αξιολογηθεί η αντοχή κάποιων υφιστάμενων υποδομών (γέφυρες, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ.) ως προς τυχόν ζημίες που έχουν υποστεί από την κακοκαιρία.

Στο ίδιο πλαίσιο επιβάλλεται και η εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου κυκλικής οικονομίας για την Κρήτη, που θα καλύψει το φάσμα και τη διάδραση για κλίμα, περιβάλλον, ενέργεια, μεταφορές, γεωργία, οικο-καινοτομία και πράσινη επιχειρηματικότητα. #mazimporoume #EUElections2019 #Crete».