Μητσοτάκης: Το 2019 θα είναι η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής 

«153 πρόθυμοι βουλευτές με την ψήφο τους επικύρωσαν την τελευταία πράξη μιας μεγάλης εθνικής υποχώρησης»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:57
10/02/2019
Μητσοτάκης: Το 2019 θα είναι η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής 
62
loading

«Το 2019 θα είναι η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, θα είναι η χρονιά που η δυτική Μακεδονία θα εκλέξει περιφερειάρχη τον Γιώργο Κασαπίδη και θα είναι η χρονιά που η χώρα θα γυρίσει σελίδα, με μια νέα κυβέρνηση της ΝΔ για να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση», τόνισε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και βουλευτή του κόμματος της ΝΔ, Γιώργου Κασαπίδη, στην Κοζάνη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τις οργανώσεις, τα μέλη του κόμματος και τους φίλους της ΝΔ στη δυτική Μακεδονία, να μην επαναπαυθούν και να βρίσκονται σε εγρήγορση. Προέβλεψε ότι ο αντίπαλος θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα προπαγάνδας ακόμη και fake news κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και εκτίμησε ότι στις 26 Μάϊου, ημέρα των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, θα στηθούν κάλπες και για το εθνικό Κοινοβούλιο. Τόνισε ότι είναι ευκαιρία να σταλεί από όλους ένα μήνυμα στην σημερινή κυβέρνηση, που θα λέει «φύγετε, δε πάει άλλο, αξίζουμε καλύτερα» και κάλεσε τους φίλους και τα μέλη του κόμματος να συστρατευθούν σε αυτόν τον αγώνα δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών ανέφερε ότι πριν από δύο ημέρες «153 πρόθυμοι βουλευτές με την ψήφο τους επικύρωσαν την τελευταία πράξη μιας μεγάλης εθνικής υποχώρησης». Διευκρίνισε δε, ότι η επικύρωση της ένταξης των Σκοπίων στην Ατλαντική συμμαχία και η συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται απέναντι στους Μακεδόνες της Βόρειας Ελλάδας αλλά και απέναντι στο 70% της ελληνικής κοινωνίας.

Ανάφερε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας είπε «ναι» εκεί όπου όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν «όχι», και όπως εξήγησε,«καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν δέχτηκε ποτέ να εκχωρήσει τη γλώσσα, την ταυτότητα και την εθνότητα στους γείτονες».

Οι δύο δεσμεύσεις του Κυρ. Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι ως πρωθυπουργός της χώρας την επόμενη ημέρα:

- δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δικαίωμα της Ελλάδος να θέσει βέτο στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας εφόσον δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα,

- ότι θα εξαντλήσει όλες του τις δυνάμεις για την κατοχύρωση των μακεδονικών προϊόντων που, όπως υποστήριξε, μένουν απροστάτευτα.

Ενώ υποσχέθηκε ότι «η ΝΔ θα εκπονήσει ένα τολμηρό αναπτυξιακό σχέδιο για τη Μακεδονία και τη βόρεια Ελλάδα, με ειδική αναφορά στη δυτική Μακεδονία», επισημαίνοντας ότι μετά τη συμφωνία των Πρεσπών «η βόρεια Ελλάδα χρειάζεται δύο φορές την ύπαρξη ενός τέτοιου σχεδίου».

Κλείνοντας την αναφορά του στα εθνικά θέματα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον παππού του Κυριάκο που

«πολέμησε στη Σιάτιστα το 1912 για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια». Ταυτόχρονα έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει «να διαρραγεί με οποιοδήποτε τρόπο ο ψυχικός δεσμός της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα, να αισθανθούν οι Μακεδόνες ότι περιφρονήσαμε τα αισθήματα τους και όλα αυτά που σκέφτονται ή νιώθουν».

Τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησής του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τα πρώτα άμεσα μέτρα που τα ονόμασε ως «τις αλήθειες της επόμενης ημέρας» που θα λάβει ως νέος πρωθυπουργός και που αφορούν την οικονομία όπως η μείωση φόρων και εισφορών, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ακόμη και των μικρομεσαίων, από το 29% στο 20%, και την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.

Ως ένα πρώτο μέτρο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που, όπως ανέφερε, «εξελίσσεται σε βόμβα για την Ελλάδα» εξήγγειλε την ενίσχυση των οικογενειών «με 2.000 για κάθε νέο παιδί που φέρνουν στην ζωή». Ενώ στο θέμα της Παιδείας υποσχέθηκε ότι κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα διαθέτει ένα Πρότυπο σχολείο όπου τα ταλαντούχα παιδιά θα εισέρχονται με εξετάσεις για να μπορούν στην συνέχεια να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους.

Ανταποκρινόμενος στην έκκληση του υποψηφίου Περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη για τη δημιουργία ενός εκτάκτου ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν στην οικονομία της Περιφέρειας από τη ραγδαία απολιγνιτοποίηση της περιοχής, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι εκτός από την χρηματοδότηση ενός τέτοιου προγράμματος θα χρειαστεί ως κυβέρνηση «να εκπονήσουμε κι ένα σχέδιο για τη δραστική ανασυγκρότηση της ΔΕΗ ώστε να καταφέρει στο μέλλον να είναι βιώσιμη και να υπάρχει στην περιοχή».

Υποσχέθηκε ότι θα δώσει μάχες στο Συμβούλια Κορυφής ώστε οι πόροι από το νέο-ιδρυθέν Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που έχει θεσπιστεί από την ΕΕ με 4 δισ. ευρώ για περιοχές που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης από τον λιγνίτη «η δυτική Μακεδονία να έχει ένα σημαντικό μερίδιο».

Τέλος αναφερόμενος στο θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων γάλακτος δήλωσε ότι «ξέρουμε ποιοι τις κάνουν, ξέρουμε πού πηγαίνει το παράνομο ελληνοποιημένο γάλα και υποσχέθηκε ότι «ως πρωθυπουργός δεν θα ανεχθώ να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

62
σχόλια
 1. avatar Βόδι

  Προσοχή μην παρεκκλίνουμε του δημοκρατικού τόξου,προσοχή μην ψηφίσουμε Χρυσή αυγή, εμπάργκο όπως κάνουν και τα κανάλια.!

 2. avatar Ελληνοαμερικανος

  Τα ίδια παραμύθια έλεγε και ο γέρος καραμν αλης,αλλά η χώρα αριστερό κρατείται από τότε! Χρυσή αυγή αν θέλετε να ξεβρωμίσειτε ,διαφορετικά τσιπρα η νδουλα.

 3. avatar ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχτζει τις ΝΙΚΕΣ. του. 2015.με ΝΙΚΗ και το 2019

  Δεν πάει άλλο τον ΣΥΡΙΖΑ τον ΘΕΛΕΙ. ΟΛΗ η ΕΛΛΑΔΑ. για. ΠΑΝΤΑ

  1. avatar Νικος χασαπης

   Συμφωνώ από τους αμόρφωτους όλα να τα περιμένεις.

 4. avatar ;;;;,

  Η Μεγάλη αλλαγή Θα είναι αυτοί που λένε τι χες Γιάννη τι χα πάντα....

 5. avatar Δαγκωτό όλοι οι Ελληνες ψηφίζουμε ΝΔ με αρχηγό Κυριάκο

  Γι να ξεβρωμίσει ο τόπος μας απο τον [...] φασίστα Τσίπρα και να προκόψει η χωρα μας!

  1. avatar έχω πολλούς λόγους να μη ψηφίσω Σύριζα

   αλλά λόγο να ψηφίσω ΝΔ δεν έχω βρει ακόμη..

 6. avatar Α,ρε

  κουλη , Εδω δεν κατάφερε η αδερφή σου να \"προκόψει\" στην παράταξη !!! θα μπορέσεις εσύ ;;;;
  Με τι \"προσόντα\"??? τις απολύσεις; τις περικοπές; τις \"μουσαντενιες\"δημοσκοπησεις η τις \"πλάτες\" του Σαμαρά που \"έριξε\" τον πατέρα σου !!!! Είσαι \"λίγος\" μπροστά στον Τσιπρα ! όπως ήταν λίγος, ο : μπροστά στον Αντρέα !

  1. avatar Ρουβίκωνας

   Δημόσιος κηφήνας θα είσαι...

 7. avatar PanosGianaros

  Δεν μπορείς να καταλάβεις Κυριάκο με τι μεγάλη αγωνία περιμένω να σε δώ την ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ που θα ορκίζεσαι πρωθυπουργός .
  Απο εκείνη την στιγμή θα αρχίσω να νοιώθω οικονομικά ελεύθερος πλέον αφού για 37 ευρώ που πληρώνω τον χρόνο ΕΝΦΙΑ με την μείωση 30% που θα μου κάνεις θα πληρώνω πλέον 25,9 ευρώ τον χρόνο ,δηλαδή θα με ΣΩΣΟΥΝ 11,1 ευρώ που θα έχω μείωση τον χρόνο .
  Ξέρεις τι είναι να ξυπνάω κάθε πρω\'ι\' και να βρίσκω κάτω απο το μαξιλάρι μου \' \' 0,030 \' \' σέντς. . . . !

  ΜΑ ΠΙΑΝΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΟΣ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ . . . !
  ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ , , , , 0+0 = 14% , , μου φαίνεται απίστευτο . . . !
  ΠΟΣΑ ΞΟΔΕΨΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΣΑ ΠΤΥΧΙΑ . . . . !
  Τώρα είμαι απόλυτα σίγουρος ότι \' \' \' άν σου δώσουν ένα κοπάδι πρόβατα να τα φυλάξεις , , , θα σου τα πάρουν και θα σου πούν πως τα φάγανε οι . . . . γάτες . . . !

  1. avatar @PanosGianaros

   Εφόσον η φύλαξή σου απέτυχε, θεώρησε εαυτόν τροφή για γάτες.

   1. avatar @@panosGiavvaros

    Φερτε πρωτα πισω αυτα που αρπαξατε απο τις τραπεζες και μετα θα μπορειτε να σχολιαζετε.

    1. avatar @ PanosGianaros

     Και το όνομα αυτού Tsipriskies !

 8. avatar Β.Σ

  Χρωστάνε 250.000.000 € στην Ελλάδα και θέλουν να μας σώσουν! Αν δε μπορείς να διαχειριστείς τα του οίκου σου, είσαι ακατάλληλος να διαχειριστείς τα οικονομικά της χώρας!

  1. avatar @Β.Σ

   Είσαι πιο κατάλληλος όταν τη φορτώνεις 100 δις σε ένα εξάμηνο όπως ο τσίπρας κατά τη διαπραγμάτευση βαρουφάκη, σύμφωνα με τον Κλάους Ρέγκλινγκ

   1. avatar @@Β.Σ

    Τα πραμυθακια τρολλακια τελειωσαν.
    Πειτε στα αφεντικα πρωτα πισω τα κλεμμενα και μετα σχολια για οτιδηποτε.

    1. avatar @Β.Σ

     O Κλάους Ρέγκλινγκ και ο Τόμας Βίζερ λένε παραμύθια ενώ ο τσίπρας λέει την αλήθεια. Καλόοοοο.

 9. avatar Truth Teller

  Η Ελλάδα θεωρείται ανεπίσημα \"απτυχημένο κράτος\" και αυτό θα συνεχίσει να ισχύει εφ\' όσων οι Έλληνες είναι passive aggressive και ανέχονται τη διαφθορά και την εγκληματικότητα, και είναι αδιάφοροι και νάρκισοι. Η ΝΔ δεν θα βγεί διότι η γυναικεία ψήφος θα ξαναβγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ καλύτερος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ απ\' αυτόν τον φασίστα.

 10. avatar πολυ θα στεναχωρηθουμε

  Που το βράδυ των ευρωεκλογών θα σε ανατρέψουν στο κόμμα σου, μετά τη λαϊκή κατακραυγή, γιατί δε θα μπορέσεις να ενσαρκώσεις τα παραμύθια που λες στα σανοφαγα, ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το κόσμο της και ότι εσείς είστε αυτοδυναμοι με 10+ μονάδες διαφορά! Αλήθεια για πες μας Κουλη, με πόσες μονάδες διαφορά δε θα θεωρείται ήττα για εσένα η εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου; καημένε, έπεσες θύμα των συμβούλων σου, των αρίστων, και έβαλες τον πήχη τόσο ψηλά που η αποτυχία δε μπορεί παρά να είναι όλη δική σου!!!

  1. avatar @θα στεναχωρηθουμε

   Ποιόν δηλαδή θα έπρεπε να έχει σύμβουλο; κάποιον σαν τον καρτερό ή κανέναν σαν τους άλλους Μαξιλάκες που έχετε;

 11. avatar @το2019ειναι χρονιά σταθμος

  Βρε φασισταριά του κερατά που βγάλατε γλωσσα,νομίζετε πως ξεχνάμε ποιός χρεοκόπησε αυτή τη χωρα,σε ποιους πιστεύετε πως απευθύνεστε σε μάο μάο ου να μου χαθείτε παλιό κλευταραδες,που έχετε πλουτησει σε βάρος του Ελληνικού λαού και τώρα έρχεστε να το παίξετε εθνοσωτήρες ζαγάρια ε ζαγάρια

  1. avatar @το2019

   Οδεύουμε προς πραγματική χρεωκοπία με τους συριζάου συριζάου. Τον Δραγασάκη να τον ακούτε. Δεν είναι ούτε παππάς ούτε τζανακό.

 12. avatar Το @

  ξαναβγήκε παγανιά!

  1. avatar @Το @

   Εσείς δεν λέγατε καλύτερα @ παρά μητσοτάκη, οπότε προς τι τα μίση προς τι ο σπαραγμός.

  2. avatar @Το @

   Τι σε πειραζει εσενα με το @ . Aφου δεν ενοχλει το Μπιστ που το υποβαθμιζουν ,ισως να εξοφλουν και καποια γραμματια.

   1. avatar Είναι εκνευριστικό

    αυτό που κάνεις σε κάθε αρνητικό για τη ΝΔ! Και προφανώς έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκεις Αλλά βέβαια την \"εργασία\" πρέπει να την σεβόμαστε! Οπότε κάνε τη ... δουλειά σου... χωρίς φόβο και... πάθος! Θα ανταμειφθείς αδρά!

 13. avatar Τάνις

  Και κλαμααααα οι τρόλλες του φασίστα που θα χάσουν τα 0,6€ το μήνυμα.

 14. avatar καρανίκας πετσίτης & σια α.ε.

  Μην παίρνεις κι όρκο ότι θα είναι η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής: η φασιστερά του τσιπρα ΔΕΝ θα κάνει εκλογές, προκειμένου να μην χάσει την εξουσία.

  1. avatar @καρανίκας πετσίτης & σια α.ε[email protected]

   καρανίκας πετσίτης & σια α.ε ......Οπως λεμε Μαντουβαλος Μιχελακης & σια α.ε. μιζαδοροι???

 15. avatar Τι λέει;;

  2000€ για κάθε παιδί; Σαν δώρο γέννας δηλαδή, ή μηνιαίως; Τι λέει ο άνθρωπος!! Έλεος! Και που θα τα βρεις τα 2 χιλιάρικα Κούλη; Με έξτρα φορολογία;

  1. avatar @ Τι λέει;

   Το ποσό θα είναι εφάπαξ. Περιμένουν επιστροφές από Λαυρεντιάδη και Καλογρίτσα.

 16. avatar Δελφινι

  μη γλειφεσαι, θα γινουν περισσοτεροι!!!

 17. avatar Lxi

  Γυριστε πισω κλεφτες τα 500 εκατ ευρω ( μισο δις €) που κλεψατε απο τις τραπεζες μας ,ταχα για δανεια και που τα στειλατε προφανως σε διαφορες οφ σορς τυπου Κεημαν και Παναμα και μετα ελα να μας πεις για ελπιδες και παραμυθια. !!

  1. avatar @Lxi

   500 εκατ ευρω ( μισο δις €) μας ζημίωσε μόνο ο Τσίπρας όταν καθυστερησε όλα τα Δημόσια Εργα το 2015, και πλήρωσε τους Εργολαβους Δ.Ε. σαν αποζημίωση μισο δις € !!!!! (Και καθυστερησαν τα έργα και πληρωσαμε αποζημίωση !!!!!!!!)..... Βέβαια αυτά ειναι ψίχουλα, ειναι μόλις το 1/400 απο την ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΖΗΜΙΑ Τσίπρα που έφθασε 200 δις ( διακόσια δις € ) !!!!!!!! όπως τα υπολόγισε ο Πρόεδρος Τόμας Βίζερ !!!!!!!!!!!!!! ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!!!!!!!!!!!

 18. avatar Ετος μεγαλης νικης ΝΔ το 2019

  Εθνικες Εκλογες ΝΔ=45%, Ευρω-εκλογες ΝΔ=50%, Δημ/Περιφ θα κερδισει 90% παντού

 19. avatar Φευγάτος ????

  Η Χρονιά που θα ξηλωθεί Η Κουρελού της Κυβέρνησης. ΠΥΣΤΕΥΩ να το αντιμετωπίσουν ψύχραιμα το αποτέλεσμα των εκλογών

 20. avatar siemens & novartis

  Χρεοκοπησατε το κομμα σας
  Χρεοκοπησατε την Ελλαδα
  και κανετε και προβλεψεις για το μελλον.

  1. avatar @siemens & novartis

   Πάλι σε έβαλε δύστυχο τιμωρία η δασκάλα να το γράψεις 100 φορές;

   1. avatar @siemens & novartis……

    ποσα παιρνετε για να με χορηγισετε \'\'Ελληνα Μακεδονα\'\' βρε εγκληματικη οργανωση....

   2. avatar @@@@siemens & [email protected]@@@

    οχι 100...... 250 σαν τα εκατ. που χρωστατε κλεφτες.

    1. avatar @siemens & novartis

     Με εσένα που χρωστάς της Μιχαλούς τι θα γίνει; πότε θα την ξοφλήσεις;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει