Την πρόθεσή του να συζητηθεί σε σύντομο χρόνο η υποβληθείσα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Βουλή δρα ανοικτά και δημοκρατικά και όλοι οι Βουλευτές επιθυμούν να διεξαχθεί μια τέτοια συζήτηση ώστε να ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες».

Ο Πρόεδρος της Βουλής καλεί, μάλιστα την Κουμουνδούρου να υποβάλει πρόταση μομφής εναντίον του. «Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν λειτουργεί υπό το κράτος του εκβιασμού. Εάν αληθεύει ότι ο κ. Βούτσης έχει κάνει την συγκεκριμένη δήλωση και ο ΣΥΡΙΖΑ την υιοθετεί, ας πραγματοποιήσει την απειλή του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ απείλησε με πρόταση μομφής τον πρόεδρο της Βουλής, σε περίπτωση που δεν εισαχθεί άμεσα η πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο στην Ολομέλεια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, το κόμμα έθεσε ως προθεσμία τη Διάσκεψη των Προέδρων της ερχόμενης Πέμπτης.