Κατά της αντικατάστασης του μαθήματος των Λατινικών από τα προς εξέταση μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων με την Κοινωνιολογία δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης ειδικότερα φαίνεται πως υποστήριξε στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντικαθιστά τα Λατινικά με την Κοινωνιολογία για να κάνει τα παιδιά αριστερά.

«Αυτά (τα Λατινικά) πάτε και τα αντικαθιστάτε με την Κοινωνιολογία. Δηλαδή με ένα μάθημα απλώς για να κάνουν τα παιδιά αριστερά» είπε συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Επανερχόμενος σήμερα στο θέμα έκανε λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του σχετικά με τα βιβλία της Κοινωνιολογίας.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ το πρωί της Τετάρτης θέλοντας να δώσει την δική του εξήγηση σχετικά με τα λεγόμενά του σε ανάρτηση στο twitter αναφέρει: «Περί Κοινωνιολογίας και του τί είπα και πώς διαστρεβλώθηκε… και ναι τα σχολικά βιβλία χρειάζονται συγγραφή από την αρχή τα περισσότερα».

Στην σελίδα του στο Facebook που παραπέμπει τονίζει: «Περί καταργήσεως των Λατινικών και αντικαταστάσεώς τους από την Κοινωνιολογία.

Προχθές έγινε γνωστή η απόφαση της Κυβερνήσεως για κατάργηση του μαθήματος των Λατινικών και αντικαταστάσεώς τους από την Κοινωνιολογία.

Σε δημόσια τοποθέτηση μου στην τηλεόραση του BlueSky είπα προχθές ότι «είναι απαράδεκτη η κατάργηση των Λατινικών που αποτελούν με τα Αρχαία Ελληνικά τις βάσεις του Δυτικού Πολιτισμού και που διδάσκονται από Κοινού σε όλη την Ευρώπη και μάλιστα ο στόχος της αποφάσεως είναι πολιτικός αφού η αντικατάστασή τους από την Κοινωνιολογία έχει ως στόχο να κάνει τα παιδιά αριστερά…».

Χαμός την επόμενη μέρα από τις εφημερίδες της Αριστεράς και μερικούς φιλελεφτ για το πώς τόλμησα να αμφισβητήσω την επιστήμη της Κοινωνιολογίας κλπ

Πάμε λοιπόν με την σειρά. Πρώτον εσείς για ποιο λόγο λέτε να το έκανε ο Γαβρόγλου; Για να κάνει την Παιδεία καλύτερη; Μα δεν βλέπετε ότι όλες οι έως τώρα αλλαγές έχουν ιδεολογικό πρόσημο; Λιγότερα αρχαία, λιγότερη ιστορία, έξω η μετάφραση γνωστού κειμένου, έξω ο Επιτάφιος κλπ όλα αυτά σε συνδυασμό πχ με την αλλαγή των Θρησκευτικών σε θρησκειολογία δεν έχουν νομίζετε στόχο; Έχουν! Την διαιώνιση της ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς στα Σχολεία και στην συνέχεια στα ΑΕΙ κλπ.

Φυσικά και η απόφαση για τα Λατινικά ακολουθεί με συνέπεια αυτή την ιδεολογική κατεύθυνση.

Όταν αναφερόμουν στην Κοινωνιολογία κλπ δεν αναφερόμουν φυσικά στην Επιστήμη εν γένει αλλά στον τρόπο που διδάσκεται στα σχολικά βιβλία στην Ελλάδα.

Έφριξαν υποτίθεται οι “σοβαροί” της Αριστεράς πως γίνεται ο «αγράμματος» Γεωργιαδης (έτσι με απεκάλεσε ο κ. Μαργαρίτης) να αμφισβητεί μια επιστήμη κλπ.

Δηλ όταν εκείνοι λένε: “το μάθημα της Ιστορίας πρέπει να αλλάξει διότι όπως διδάσκεται στην Ελλάδα ενισχύει στερεότυπα και εθνικιστικά ένστικτα κλπ” Αυτοί αμφισβητούν εν γένει την επιστήμη της Ιστορίας; Όχι! Θέλουν και διεκδικούν όμως έναν άλλο τρόπο διδασκαλίας της με άλλο προφανώς ιδεολογικό πρόσημο.

Ε αυτοί μπορούν να το λένε για την Ιστορία αλλά εγώ το ανάποδο απαγορεύεται να το λέω…

Λοιπόν για να τελειώνουμε, οι Ανθρωπιστικές Επιστήμες δεν είναι σαν τις θετικές, έχουν και ιδεολογικό πρόσημο και υποκειμενικότητα άρα μπορούν να γίνουν εργαλεία προς την μια ή προς την άλλη κατεύθυνση.

Στην Ελλάδα τα σχολικά βιβλία και η γενική κατεύθυνση όπως έχει διαμορφωθεί στα χρόνια της ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς έχουν πάρει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και ένα από τα πράγματα που εγώ θα ήθελα να δω να αλλάζουν είναι τα σχολικά βιβλία και ο τρόπος που διδάσκεται όχι μόνον η Κοινωνιολογία ή η Ιστορία αλλά και η Γλώσσα και τα Θρησκευτικά.

Από ένα Αγράμματο».