Tις θέσεις της για τα Πανεπιστήμια και ειδικά για το νέο νόμο, εξέθεσε για άλλη μια φορά η πρώην υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, με αφορμή εκδήλωση του Παρατηρητηρίου Έρευνας και Διαλόγου για τα Πανεπιστήμια προς τιμήν του πρώην γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Βασίλη Παπάζογλου, που έγινε σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως επισήμανε σε μήνυμα που έστειλε στην εκδήλωση η Α. Διαμαντοπούλου «ούτε δογματικοί είμαστε ούτε ριψάσπιδες όμως. Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί και, όπως ο ίδιος άλλωστε περικλείει στην φιλοσοφία του, όπου χωλαίνει πρέπει να διορθωθεί».

«Δεν νοείται όμως επέμβαση εκ των προτέρων και με ιδιοτέλεια σε έναν νόμο που δεν εφαρμόζεται πλήρως από ανθρώπους που αποσκοπούν και έχουν δημοσίως δηλώσει τη συνολική ακύρωση του» δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε: «Δεν θα είναι υπερβολή αν πω ότι από όλες τις ευχάριστες και δύσκολες στιγμές της θητείας μου στο υπουργείο Παιδείας, εκείνη που θα μου μείνει για πάντα χαραγμένη, είναι η πρωτοφανής για τα Ελληνικά πολιτικά δεδομένα, επιτυχία της ψήφισης του νόμου για την αναβάθμιση των ελληνικών ΑΕΙ».

Η πρώην υπουργός χαρακτήρισε το νόμο, μεγάλη πολιτική επιτυχία «που προέκυψε μέσα από συνδυασμό διεθνούς και εθνικής εμπειρίας, μεθοδικότητας, υψηλής επιστημοσύνης, συντονισμού, ευελιξίας και κυρίως βούλησης και αποφασιστικότητας». Αναφερόμενη στον πρώην γραμματέα, τόνισε ότι πρωτοστάτησε στην σύνταξη του συγκεκριμένου νόμου και πρόσθεσε:

«Αυτή τη μεταρρύθμιση λοιπόν, θα κληθεί και το πολιτικό σύστημα και οι άνθρωποι της Ανώτατης Εκπαίδευσης και οι φοιτητές και οι πολίτες να υπερασπισθούν ως ένα δικό τους κτήμα. Ένας δικός τους στόχος έξω και πέρα από τη Δανειακή Σύμβαση και το Μνημόνιο».

Πηγή: ΑΜΠΕ