Μετατίθεται για μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου η επιχείρηση …αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ, με νέα απόφαση του Ευ. Βενιζέλου ο οποίος πριν από περίπου δέκα ημέρες ανακοίνωσε τη διάλυση των οργάνων και των κομματικών οργανώσεων χωρίς όμως να προχωρήσει σε καμία αλλαγή, από τότε.

Ως εκ τούτου, την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ – σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ – αναλαμβάνουν με απόφαση του προέδρου του γνωστά πρόσωπα και προβεβλημένα στελέχη .

Την ευθύνη για την Α΄ Αθηνών θα έχει η Ά. Διαμαντοπούλου, για την Β1 περιφέρεια (νότια Αττική) ο Μίμης Ανδρουλάκης, για την Β2 περιφέρεια (βόρεια Αττική) ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, για την Α’  Πειραιώς ο Φώφη Γεννηματά, για την Β΄ Πειραιώς ο Α. Λοβέρδος, για τη Δυτ. Ελλάδα ο Π. Ευθυμίου, για την Κεντρική Μακεδονία ο Πάρις Κουκουλόπουλος, για την Ανατ. Μακεδονία ο Μάρκος Μπόλαρης και για την Κρήτη ο Κ. Σκανδαλίδης. Ενέσεις ανανέωσης θα επιχειρηθούν στην εμφάνιση των στελεχών στα ΜΜΕ όπου εκεί η Ιπποκράτους θα επιχειρήσει να αναδείξει νέα στελέχη όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου κ.α.

Μιλώντας χες σε περίπου διακόσια κομματικά στελέχη στην Ιπποκράτους – τα οποία θα κινητοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα – επέμεινε ότι βασικός προεκλογικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η συγκρότηση κυβέρνησης της «υπεύθυνης Κεντροαριστεράς» αλλά και στο διμέτωπο χαρακτήρα του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ αφενός κατά της ΝΔ και αφετέρου κατά του ΣΥΡΙΖΑ.