Γεροβασίλη: Η Ελλάδα της ψηφιακής εποχής έχει ισότιμη συμμετοχή στις παγκόσμιες προκλήσεις

«Είναι η σύγχρονη Ελλάδα της ισότιμης συμμετοχής στις παγκόσμιες προκλήσεις»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:47
13/03/2018
Γεροβασίλη: Η Ελλάδα της ψηφιακής εποχής έχει ισότιμη συμμετοχή στις παγκόσμιες προκλήσεις
4
loading

H ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα με έμφαση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι η βάση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε χαιρετισμό της σε συνέδριο του ΤΕΕ για την ψηφιακή τεχνολογία.

«Η Ελλάδα της ψηφιακής εποχής, δεν είναι μόνο η Ελλάδα πέρα από την επιτροπεία. Είναι η σύγχρονη Ελλάδα της ισότιμης συμμετοχής στις παγκόσμιες προκλήσεις» σημείωσε η υπουργός.

Η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε καινοτόμο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα το Κυβερνητικό Υπολογιστικό Νέφους του Δημοσίου (G-Cloud), καθώς η λειτουργία του κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες που ηγούνται της Πληροφορικής Δημόσιου Τομέα.

Αναφερόμενη στο πεδίο των ανοιχτών δεδομένων (open data), η υπουργός σημείωσε ότι μέχρι σήμερα 265 φορείς (η πλειοψηφία των υπουργείων και των Περιφερειών, το σύνολο των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και το 1/3 των δήμων) έχουν πλέον ενταχθεί στο Μητρώο και έχουν αναρτηθεί 6.559 σύνολα δεδομένων.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής υλοποιούνται έργα ψηφιακής υποδομής, ανάμεσά τους η κεντρική υποδομή ανταλλαγής εγγράφων («Document Management System») μεταξύ των φορέων της κεντρικής κυβέρνησης με προηγμένες ψηφιακές υπογραφές, προϋπολογισμού 22,4 εκατ. ευρώ, ώστε στα τέλη του 2018 να σταματήσει η διακίνηση εγγράφων σε έντυπη μορφή. Για τον λόγο αυτόν, είπε, προωθείται ήδη η χρήση των ψηφιακών υπογραφών στο Δημόσιο, με στόχο την ηλεκτρονική διακίνηση ψηφιακά πλέον υπογεγραμμένων εγγράφων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Χασαπης

  Άρες μαρες κουκουνάρες ασχετοσυνες και τρία αυγά μελάτα.

 2. avatar τριαλαρο

  αυτό με την τεχνολογία για να γίνει πρέπει πρώτα να μάθουν οι ΔΥ να την χρησιμοποιούν. Οι περισσότεροι αρνούνται πεισματικά, σάματις θα τους ξεκουνήσει κανείς από την θεσούλα τους? 2 μήνες με σύμβαση δούλεψα σε υπουργείο και τι δεν είδαν τα ματάκια μου. Υπάλληλος υπευθυνη για τη μισθοδωσία του τμήματος δεν ήξερε να χρησιμοποιεί το εργαλείο που είχαν για τη μισθοδοσία. Στο συγκεκριμένο πόστο πάνω απο 10 χρόνια. Το εργαλείο το είχε στη δουλειά τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια, με σαφείς οδηγίες από το τμήμα IT (σε φωτοτυπία) και με ιδιόγραφες σημειώσεις(που ούτε η ίδια καταλάβαινε τι έγραφε). Με πληρωμένες εξτρά ώρες από το κράτος (εμάς κοινώς) για να το μάθει και να μάθει μια ψιλοχρήση υπολογιστών.

 3. avatar Sotiris

  ........ ε' να μην πάθουμε και κανένα κακό από την πολλή ... "ισοτιμία" !!!!!!
  κάνε και λίγο κράτει ....

 4. avatar pvs

  [...] .....ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ...ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ....ΓΙΑ ΓΥΡΝΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΠΙΣΩ ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ....ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΗΣΟΥΝΑ .....ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ...ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ ΜΠΛΟΥΤΖΙΝΑΚΙΑ ΤΑ ΦΤΗΝΑ ......ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΡΑΓΚΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΥΝΟΛΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ ...ΡΕ ΠΩΣ ΜΕΤΑΛΑΣΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΟΛΙΣ ΔΟΥΝΕ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ....ΞΕΧΝΑΝΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ..ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ...ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ...ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ !!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει