Ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε με κριτικό τρόπο τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, μόλις ξέσπασε η κρίση. «Τον πρώτο καιρό, όταν έλεγες ότι πρέπει να λύσουμε το ασφαλιστικό δεν ήθελε κανένας. Σου λέγανε ότι δεν θέλανε. Είσαι έτοιμος με ρωτάγανε, όχι, έλεγα, δεν είμαι έτοιμος αλλά θα ετοιμαστώ. Εκεί άρχισαν και οι ειρωνείες θα λύσεις το ασφαλιστικό. Κάποιοι, δεν είχαν καταλάβει πού βρισκόμαστε» σημείωσε. 
 
«Στο πελατειακό κράτος, το ΠΑΣΟΚ, μεγαλούργησε αλλά και η ΝΔ», προσέθεσε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ. 
 
Εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, στο δρόμο προς τις εκλογές, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το κόμμα του ήταν και είναι «κεντροαριστερό», ενώ αναφερόμενος στο νέο κομματικό σχηματισμό από Λούκα Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη, ευχήθηκε καλή τύχη, όχι όμως από την καρδιά του, όπως είπε.
 
«Καλή επιτυχία με την καρδιά λέω στον Ε. Βενιζέλο για τον οποίο μίλησε για μία συνεργασία από καρδιάς χωρίς ανταλλάγματα. Δεν συναλλάσσομαι», κατέληξε.
 
Τέλος, όπως ανέφερε, η ημερομηνία 29 Απριλίου για εθνικές εκλογές φαίνεται σχεδόν βέβαιη, ενώ ο ίδιος δεν απέκλεισε την συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την Δημοκρατική Αριστερά, αν τεθεί θέμα αυτοδυναμίας. 
 
Εξάλλου, κάνοντας σκληρή κριτική προς την Αριστερά, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει «να αποδοκιμάσει ρητά και κατηγορηματικά την οργάνωση του κόμματος, που διοργάνωσε την αντισυγκέντρωση υβριστών και τραμπούκων» σε συγκέντρωση που οργάνωσε την περασμένη Τρίτη στην Αγία Παρασκευή για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. 
 
«Εδώ δεν υπάρχει το ψευδοάλλοθι ότι τάχα οι εκδηλώσεις αναφέρονται στην Υγεία, άρα και στο κυβερνητικό έργο. Πρόκειται για μία 100% εσωτερική δημόσια λειτουργία του Κινήματος και επομένως επρόκειτο για μια κατά κυριολεξία τραμπουκική συγκέντρωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να την καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο», αναφέρει ο κ. Λοβέρδος, επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», που εμφανίζει κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ως διοργανωτή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. «Την πρακτική των αντισυγκεντρώσεων σε εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων, που κυριάρχησαν την δεκαετία του ‘60, με παρουσία τραμπούκων που προπηλάκιζαν και εξύβριζαν με σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών, φαίνεται πως ορισμένοι τις έχουν αναγάγει σε βασική τους πολιτική πρακτική», αναφέρει ο υπουργός Υγείας.