Αισιόδοξος για την επίλυση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο. Ο υπουργός Άμυνας πάντως εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου τόνισε ότι επιμένει στη θέση του να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Ο κ. Καμμένος πάντως είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Νίκου Κοτζιά και εκτίμησε ότι «η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή».

«Η ΝΔ μου εναποθέτει τις ελπίδες της παρατάξεως γιατί είπε ότι θα ψηφίσει ότι θα ψηφίσω εγώ», δήλωσε από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος. Όπως είπε για το θέμα των Σκοπίων υπάρχουν δυο αποφάσεις σταθμοί: αυτή της σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών και αυτή του Βουκουρεστίου.

Ξεκαθάρισε ότι «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών» και πως αναμένεται σκληρή διαπραγμάτευση.

Απαντώντας για το εάν εμμένει στη θέση για μη χρήση του όρου «Μακεδονία» τόνισε ότι «είναι μια πάγια εθνική θέση. Επιμένω και ελπίζω ότι η λύση που θα δοθεί θα διασφαλίζει τα ελληνικά συμφέροντα».

Από την πλευρά του ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε πως: «Στο ονοματολογικό η κυβέρνηση στηρίζει και διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία για όλες της χρήσης», ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θέλει τη συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

«Είμαστε υπέρ της συνεννόησης με όλα τα κόμματα ώστε να ανοίξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον», σημείωσε, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τις εκτιμήσεις του δήλωσε «πάντα είμαι αισιόδοξος».