Κοντονής: H κυβέρνηση τόνισε ότι ο έλεγχος όλων για όλα είναι ζήτημα δημοκρατίας και ισονομίας

«Να δούμε ποιος θα κουραστεί»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:51
18/12/2017
Κοντονής: H κυβέρνηση τόνισε ότι ο έλεγχος όλων για όλα είναι ζήτημα δημοκρατίας και ισονομίας
5
loading

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες εξέπεμψε απόψε από την ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, όταν αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τα «πόθεν έσχες», αλλά και τις προηγούμενες, τονίζοντας πως η κυβέρνηση επανέρχεται στο θέμα. «Να δούμε ποιός θα κουραστεί. Η κυβέρνηση που θα επιμείνει στην διαφάνεια και τον έλεγχο, ή όλοι εκείνοι που συντάσσονται πίσω από καθεστώτα αδιαφάνειας και μη ελέγχου και θα λογοδοτήσουν όλοι στον λαό».

Λαμβάνοντας αφορμή από την τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλου, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση διαμορφώνει μια θεματολογία με την οποία θα πάει σε εκλογές, η οποία είναι θεματολογία σύγκρουσης με τους θεσμούς, ο κ. Κοντονής, αφού διερωτήθηκε ρητορικώς αν η κυβέρνηση έχει συγκρουστεί με κάποιον από τις συνταγματικές εξουσίες, διεμήνυσε: «Η κυβέρνηση τόνισε και το λέει και απόψε, μετά την δημοσιοποίηση της νέας απόφασης του ΣτΕ, ότι επιθυμεί διακαώς την συνεργασία με όλους, αλλά, πάνω απ' όλα θέτει ένα ζήτημα δημοκρατίας και ισονομίας. Δηλαδή τον έλεγχο όλων για όλα».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε σε κατηγορηματικό τόνο, ότι αν εμφιλοχωρήσουν εξαιρέσεις, όπως διαλαμβάνονται στην προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ και σε αυτή που εκδόθηκε απόψε, τότε νόμος που υποχρεώνει αληθή δήλωση πόθεν έσχες δεν υπάρχει. «Ας το καταλάβουν όλοι. Και όποιοι λένε το αντίθετο, να γνωρίζουν ότι κοροϊδεύουν την κοινωνία» είπε και εξήγησε: «Διότι αν υποχρεούται κάποιος προς δήλωση και ο νόμος, ή οι δικαστικές αποφάσεις, του λένε ότι "έχεις υποχρέωση να δηλώσεις τις καταθέσεις σου στα τραπεζικά ιδρύματα, αλλά δεν έχεις υποχρέωση να δηλώσεις τα μετρητά στην θυρίδα που έχεις στην τράπεζα”, τότε καταδολιεύεται ο νόμος, ακυρώνεται ο νόμος και ακυρώνεται κάτι πολύ περισσότερο: η λαϊκή επιταγή για διαφάνεια και έλεγχο».

«Αυτό είναι το σημαντικό και αυτό ας κρατήσουν όλοι» είπε ο κ. Κοντονής και κατέληξε με την δήλωση: «Η κυβέρνηση σήμερα επανέρχεται και λέει: Να δούμε ποιος θα κουραστεί. Η κυβέρνηση που θα επιμείνει στην διαφάνεια και τον έλεγχο, ή όλοι εκείνοι που συντάσσονται πίσω από καθεστώτα αδιαφάνειας και μη ελέγχου και θα λογοδοτήσουν όλοι στον λαό».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Ζαφειρίδης

  Φαντάσου πόσο κουτόχορτο έχεις φάει... Για να μην καταλαβαίνεις...[...]

 2. avatar Sotiris

  Απλά Κοντονή είστε αισχροί και ακραία επικίνδυνοι Ανθέλληνες !
  Ντρέπομαι που οι δημοσκοπήσεις σας συμπεριλαμβάνουν ! Δυστυχώς δείχνουν το επίπεδο των Ελλήνων.

 3. avatar Πόσα ψέματα πετάτε πάλι

  \"ο έλεγχος όλων για όλα είναι ζήτημα δημοκρατίας και ισονομίας\"

  Μα αυτό ακριβώς είπαν και οι δικαστές και σας επιστρέψαν τον νόμο ώστε να τον κάνετε δίκαιο και να ισχύει για όλους όπως για παράδειγμα που είχατε εξαιρέσει απο το πόθεν έσχες τα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης που είναι οι μισοί συριζαίοι ώστε να κρύβουν οι βουλευτές σας τα μαύρα στις συζύγους τους χωρίς να έχουν πόθεν έσχες, Μπράβο στους δικαστές μπράβο και σε εσάς για το θέατρο που υποκρίνεστε και καλά ότι κοιτάτε την \"ισονομία\"!

  1. avatar Sotiris

   Ακραία χειρότερος σαν άνθρωπος αλλά και επικίνδυνος που, εάν τον δεις ακόμη και στο δρόμο πρέπει να αλλάζεις δρόμο, είναι αυτός που λέει μισή αλήθεια και όχι αυτός που λέει ψέματα.
   Αυτός που λέει ψέμματα γρήγορα τον γνωρίζεις και τον κατατάσεις εκεί που του πρέπει ανάλογα με το επίπεδο σου.

 4. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Γνωριζουν πολυ καλα οτι αν χασουν χανονται, και θα παιξουν ολα τους τα \'\'χαρτια\'\'.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει