Στις επικρίσεις που δέχτηκε από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, επειδή ψήφισε στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα στην Κεντροαριστερά, απάντησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξαπέλυσε τα… βέλη του εναντίον όσον μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «άνοιξαν την “κερκόπορτα” για να μπουν στο κόμμα πολιτικοί γυρολόγοι και μισθοφόροι».

«Για κάποιους μέσα στη ΝΔ που διαρρέουν πως εξοργίστηκαν με την κίνηση που έκανα, χωρίς φυσικά να τολμούν να μιλήσουν επώνυμα απαντώ το εξής: εγώ δεν εγκατέλειψα ποτέ τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης. Άλλοι επιχείρησαν να με διαγράψουν πολιτικά. Έχουν το θράσος να μιλούν για εμένα αυτοί που άνοιξαν την κερκόπορτα για να μπουν στο κόμμα πολιτικοί γυρολόγοι και μισθοφόροι που ποτέ τους δεν ήταν ΝΔ, αντίθετα μάλιστα την πολέμησαν. Και τώρα τη βλέπουν σαν σανίδα σωτηρίας για να επιβιώσουν πολιτικά…», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Ψωμιάδης.

Σχετικά με τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα, ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, σημειώνει πως δεν θα πάρει μέρος, διότι, όπως τονίζει, είναι μια «στενή κομματική διαδικασία» και δεν τον αφορά.