Σε αλλαγές στις ρυθμίσεις του Προεδρικού Διατάγματος για τα εργασιακά προχωράει ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά τις έντονες αντιδράσεις από τα συνδικάτα καθώς και τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν, ακόμη και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με το χρόνο προειδοποίησης για απόλυση εργαζομένων με πολλά χρόνια εργασίας που αυξάνεται από τους τέσσερις στους έξι μήνες. Αντίστοιχα για εργαζόμενους με λιγότερα χρόνια αυξάνεται στους δύο μήνες από τον ένα που προβλεπόταν.

Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει επέκταση του δικαιώματος αυτασφάλισης με επιβάρυνση του εργοδότη για εργαζομένους άνω των 55 ετών και όχι άνω των 57.

Πράγμα που σημαίνει ότι οι εργοδότες που απολύουν εργαζομένους άνω των 55 ετών, θα πρέπει να πληρώνουν το 50 -80% (αναλόγως της ηλικίας του εργαζομένου) του κόστους της αυτασφάλισης των απολυμένων.

Οι αλλαγές που προτείνονται για τα εργασιακά θα ενσωματωθούν με απόφαση του πρωθυπουργού στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η κατάθεση του εκτός απροόπτου θα γίνει την Δευτέρα.

Η προσωρινή αναβολή οφείλεται και στις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ υπουργείου Εργασίας και τρόικας επί κρίσιμων σημείων του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου.