Αίτημα προς τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, και το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να δοθεί το όνομα του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σε δρόμο της πόλης, κατέθεσαν σήμερα τα μέλη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας.

Το αίτημα προς τον δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου παραδόθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το πρωί αντιπροσωπεία στελεχών της ΝΔ με τον κ. Λαμπρινό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρουν στο αίτημά τους τα στελέχη της ΝΔ, «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε μία σπουδαία προσωπικότητα στη σύγχρονη Ιστορία της Πατρίδας που υπηρέτησε την Αλήθεια, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία. Ένας ηγέτης βαθιά δημοκρατικός, με ήθος, που έγκαιρα συνέλαβε ιδέες μπροστά από την εποχή του. Από το 1946, που πρωτοεξελέγη βουλευτής Χανίων, είχε έντονη πολιτική παρουσία όχι μόνο εκπροσωπώντας τον Κρητικό Λαό, αλλά και από κυβερνητικές θέσεις, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, την οποία και οδήγησε στην εξουσία στις εκλογές του 1990 και ορκίστηκε πρωθυπουργός».

Ακόμη, σημειώνουν: «Αιτούμαστε την ονοματοδοσία κεντρικής οδού του Δ. Ηρακλείου σε οδό «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», ως ένδειξη αναγνώρισης και τιμής του έργου και της πολύπλευρης πολιτικής του προσφοράς».

Σε δηλώσεις τους, τα στελέχη της ΝΔ μίλησαν για εμβληματική μορφή στην πολιτική ιστορία της χώρας μας και τόνισαν πως θέλοντας να τιμήσουν την πλούσια πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αιτούνται σήμερα την ονοματοδοσία κεντρικού δρόμου του Ηρακλείου σε οδό «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Το έγγραφο του αιτήματος υπογράφουν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Καλλέργος Βουλγαράκης, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΝΟΔΕ και διευθυντής του κόμματος, Ευάγγελος Καρκανάκης, ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, ο επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γρηγόρης Ροκαδάκης, ο πρώην βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης, οι πρώην πρόεδροι των ΝΟΔΕ, δημοτικοί σύμβουλοι-μέλη της ΝΔ, στελέχη Τοπικών Οργανώσεων της νεολαίας και του κόμματος στον νομό Ηρακλείου, κ.ά.