«Δεν μπορεί να προχωρήσει η χώρα μόνο με τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», είπε στο ραδιοσταθμό του ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Αμοιρίδης ερωτηθείς αν θα πρέπει να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση 180 βουλευτές.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «εγώ νομίζω και παραπάνω. Εννοώντας και τρία και τέσσερα κόμματα».

Μάλιστα, ανέφερε ότι «έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατό όριο, δεν μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες ότι εμείς τα γνωρίζουμε όλα, θα πρέπει ο πολιτικός κόσμος να συναισθανθεί τις ευθύνες που έχει αυτή τη στιγμή. Αν νομίζουν ότι οι εκλογές θα δώσουν λύση, να βρεθεί η χώρα ακυβέρνητη για ένα – δυο μήνες, να χρειαστεί χρήματα και για αυτή τη διαδικασία στη φάση που είναι νομίζω από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να σκεφθεί εθνικά και όχι κομματικά. Και αυτό δεν το βλέπω να γίνεται στη χώρα μέχρι σήμερα».

Ερωτηθεί αν είναι υπέρ ενός δημοψηφίσματος για τη συμφωνία, απάντησε ότι «νομίζω ότι μπορεί να γίνει, χωρίς να είμαι βέβαιος για αυτή την πράξη γιατί εκτιμώ ότι οι πολίτες ανέδειξαν μια βουλή η οποία πρέπει να παίρνει ευθύνες, τα δημοψηφίσματα δυστυχώς στη χώρα μας δεν κατοχυρώθηκαν σαν μια θεσμική αλλαγή και να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα τα προηγούμενα χρόνια, μάλλον δεν χρησιμοποιήθηκαν σαν εργαλείο παραγωγής πολιτικής.

Αν σε αυτή τη στιγμή χρειάζεται και το δημοψήφισμα, νομίζω ότι πρέπει να τεθεί ξεκάθαρα η ερώτηση όσον αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση και να υπάρχει και ο χρόνος ο κόσμος να καταλάβει. Αλλά σας λέω ακόμα και το δημοψήφισμα, απαιτεί προϋπόθεση ο πολιτικός κόσμος να δείξει μια διαφάνεια, ειλικρίνεια, και ένα ρεαλισμό στα γεγονότα που υπάρχουν σήμερα».