Για κανιβαλισμό επικρίνουν την αντιπολίτευση κυβερνητικές πηγές, με αφορμή την παραίτηση του Πέτρου Παραρά από την Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, καθώς, όπως επισημαίνουν, στελέχη της, όπως ο κ. Σταύρος Τσακυράκης, παρουσίαζαν το βιβλίο του κ. Παραρά, ενώ δεν ενοχλήθηκαν όταν ήταν πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η αντιπολίτευση ενοχλήθηκε όταν είδε τον κ. Παραρά στην Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Λίγη ώρα νωρίτερα, το Ποτάμι είχε σχολιάσει πως επιβεβαιώνονται οι χθεσινές καταγγελίες για τον κ. Παραρά και πρόσθετε ότι αποδεικνύεται η ελαφρότητα με την οποία χειρίζεται η κυβέρνηση των «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» το σοβαρό ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

«Ο κ. Παραράς μιλάει για αήθεις επιθέσεις στο πρόσωπό του, όμως δεν μπαίνει καν στον κόπο να διαψεύσει ότι είχε συμμετάσχει και στην επιτροπή για το Σύνταγμα της χούντας.

Ο παραιτηθείς ανακάλυψε εκ των υστέρων ότι το αντικείμενο της Επιτροπής δεν εμπίπτει στον κύκλο των επιστημονικών του δραστηριοτήτων. Λέει ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι σε άλλη Επιτροπή του είπε ο κ. Κατρούγκαλος ότι θα συμμετάσχει και σε άλλη συμμετείχε», σημείωσε το Ποτάμι και κατέληγε: «Δεν περνάει μέρα που να μην αποδεικνύουν την τραγική ανεπάρκειά τους».

Σημειώνεται πως ο καθηγητής και επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ Πέτρος Παραράς, παραιτήθηκε από την Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση έπειτα από καταγγελίες ότι είχε ρόλο στην επιτροπή για την εκλαΐκευση του Συντάγματος της Χούντας.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα της Βουλής, έκανε λόγο για ευτελισμό του Συντάγματος καταγγέλλοντας: «Συμπεριλάβατε τον κ. Παραρά. Το ξέρετε πως ήταν μέλος της επιτροπής εκλαΐκευσης του Συντάγματος της χούντας. Δεν ντραπήκατε; Ανακαλέστε τώρα».

Ο κ. Παραράς επικαλείται ως λόγους της παραίτησής του την τελική σύνθεση της επιτροπής, η συμμετοχή στην οποία «δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε νομικές γνώσεις και δη δημοσίου δικαίου», εφόσον ο ρόλος της αφορά την ακρόαση θεσμών που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών περί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος, αλλά και «τις αήθεις και έωλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου».

«Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα. Δεν επιτρέπω σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό μου ήθος», επισημαίνει.