«Κυβέρνηση και δανειστές ακονίζουν τα μαχαίρια για ένα νέο σφαγιασμό των συντάξεων», αναφέρει ο Δημήτρης Στρατούλης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και μέλος της Λαϊκής Ενότητας, σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με το Κουαρτέτο.

«Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό μετά από κάθε συνάντηση εκπροσώπων της με το κουαρτέτο των δανειστών αλλάζουν χρώμα με αποτέλεσμα να έχουν γίνει ήδη εμπριμέ. Οι δήθεν αμυντικές ζώνες της κυβέρνησης για τη μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων αποδεικνύεται ότι ήταν κάστρα χτισμένα πάνω στην άμμο, που γκρεμίζονται με το πρώτο ελαφρύ αεράκι», αναφέρει ο κ. Στρατούλης σε ανακοίνωσή του.

«Η κυβέρνηση το μόνο που διαπραγματεύεται είναι με ποιους τρόπους θα εφαρμόσει πιστά, όπως η ίδια διαβεβαιώνει, την δέσμευση που ανέλαβε με το τρίτο μνημόνιο να αφαιρέσει από τις τσέπες των συνταξιούχων 1,8 δις ευρώ το 2016 για να τα μεταφέρει στις τσέπες των δανειστών της χώρας για την αποπληρωμή του άδικου, επονείδιστου και μη δυνάμενου να αποπληρωθεί παρά μόνο με πλήρη εξαθλίωση του λαού μας δημοσίου χρέους.

Και η σημερινή δεύτερη συνάντηση του Υπουργού Εργασίας με το κουαρτέτο των δανειστών επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι η αρχική αντιασφαλιστική πρόταση της κυβέρνησης γίνεται ημέρα την ημέρα – συνάντηση την συνάντηση ακόμα χειρότερη ακόμα πιο κατεδαφιστική για τα δικαιώματα ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Κυβέρνηση και δανειστές ακονίζουν τα μαχαίρια για ένα νέο σφαγιασμό των συντάξεων. Την τελευταία όμως λέξη θα την πουν ο λαός και η νεολαία, που με τους αγώνες τους μπορούν να βάλουν και θα βάλουν ένα τέλος στα μνημόνια της φτωχοποίησης και της καταστροφής και θ’ ανοίξουν και πάλι παράθυρο στην ελπίδα για σύντομες ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις σε αντιμνημονιακή – προοδευτική κατεύθυνση», καταλήγει η ανακοίνωση.