«Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις για μια ακόμη φορά με στυλ στυγνού εργοδότη κάνει νεύμα στην ελληνική κυβέρνηση να τελειώνει τη δουλειά, να εφαρμόσει πιστά τα μνημόνια βρέξει-χιονίσει», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας Αλέκος Καλύβης. Σημειώνει επίσης ότι «ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει αυτό που δεν θέλει να κατανοήσει η κυβέρνηση, η οποία έχει παραδοθεί και δένεται διαρκώς και πιο σφιχτά στα δεσμά των μνημονίων πνίγοντας την οικονομία και διαλύοντας την κοινωνία».

«Το ασφαλιστικό, το προσφυγικό, το χρέος είναι προβλήματα που αντί να επιλύονται αντιθέτως αξιοποιούνται ως μοχλοί πρόσθετων ωμών εκβιασμών», επισημαίνει ακόμη ο κ. Καλύβης.

Και προσθέτει: «Πρέπει να τελειώνουν τα ψέματα και οι αυταπάτες. Χρειάζεται να δοθεί ένα τέλος στην στρατηγική της υποτέλειας και του αργού θανάτου της χώρας. Η μόνη λύση είναι η η αποδέσμευση από τα μνημόνια και την ευρωζώνη καθώς και η έναρξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επανεκκίνησης της οικονομίας, αναδιανομής εισοδήματος σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων και παραγωγικού μετασχηματισμού της χώρας».