«Τα μέτρα δεν συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε σήμερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιώργος Κοντογιάννης, αναφερόμενος στα μέτρα του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας.

Η δήλωσή του είναι η εξής:

«Τα χρήματα που πρόκειται να διατεθούν στο φιλόδοξο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο κ. Κουτρουμάνης, είναι πολλά και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί πρέπει να είναι απόλυτα διαφανής χωρίς να αφήνουν σκιές και υπόνοιες για σκοτεινή και κομματικού χαρακτήρα διαχείριση.

Όμως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι εμβαλωματικά. Δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας, δεν συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και δεν βοηθούν στη σταθερότητα στο χώρο της πραγματικής οικονομίας.

Η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης στη χώρα περνά μέσα από την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, που είναι και ο μόνος ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να παράγει πλούτο.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το βρόγχο της ανεργίας, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση των ήδη υπαρχουσών θέσεων και δημιουργώντας νέες, ειδικότερα για τους νέους και τις γυναίκες.

Όλα τα άλλα μέτρα και προγράμματα μόνο μικρές ανάσες δίνουν χωρίς όμως να αποτελούν λύση στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία».