Αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων Πρασίνων, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν στηρίξει αταλάντευτα την χώρα μας στην μάχη που δίνει για να ανορθώσει την οικονομία της στο πλαίσιο του ευρώ, έρχονται στην Ελλάδα αύριο προκειμένου να συναντηθούν με τον Οικολόγο Πράσινο Υπουργό Αναπληρωτή Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, καθώς και με άλλα στελέχη της Κυβέρνησης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης επί τάπητος θα τεθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, οι μάχες που πρέπει να δοθούν στην Ευρώπη και πως μπορεί να στηριχτεί η Ελλάδα σ’ αυτή τη δύσκολη πορεία της παραγωγικής ανασυγκρότησής της.

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός Αναπληρωτής, «οι Ευρωπαίοι Πράσινοι έχουν χαρακτηρίσει πάρα πολύ άτυχη την συμφωνία που επίκειται να υπογραφεί, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί βαρύ πλήγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς της Ευρώπης. Η Ελλάδα υπογράφει την συμφωνία, ώστε να μην επέλθει κίνδυνος για ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Την επόμενη μέρα θα πρέπει να ανοίξει ευρωπαϊκός διάλογος για να επανέλθει η δημοκρατία στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και οι μελλοντικές συμφωνίες να στηρίζονται σε αναπτυξιακή και όχι υφεσιακή λογική», τόνισε κλείνοντας ο Γιάννης Τσιρώνης.