Το δημοψήφισμα είχε ιστορικές διαστάσεις και το αποτέλεσμά του είχε ιδιαίτερη σημασία για ολόκληρο τον κόσμο σημείωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην εκπομπή Ελλάδα ώρα μηδέν και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο, ενώ χαρακτήρισε την επιλογή του κεντρικού τραπεζίτη να κλείσει την κάνουλα της «εγκληματική στάση απέναντι σε έναν λαό που είπε όχι».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης «ο ELA επιχειρεί να μας στραγγαλίσει μέσω του τραπεζικού συστήματος» ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος υποστήριξε πως «το κλείσιμο των τραπεζών ήταν ευθύνη της κυβέρνησης η οποία γνώριζε πως χωρίς πρόγραμμα δεν θα υπήρχε ELA»

«Ο κόσμος δεν αντέχει άλλα μέτρα, υιοθετήσαμε τις 100 δόσεις για να πληρώσει και δεν μπορεί, αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις δόσεις ακόμα και τους πάγιους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, πως είναι δυνατόν να βάλουμε κι άλλους φόρους. Δεν γινόταν να υπογραφεί μια τέτοια συμφωνία. Στη χειρότερη περίπτωση για να είναι ανεκτή πρέπει να μην έχει άλλα μέτρα λιτότητας, να συνοδεύεται με ανάπτυξη και να υπάρχει διαγραφή χρέους, κι αυτά δεν τα υποστηρίζω από ιδεολογική αντίληψη. Η κυβέρνηση υπερέβην εαυτόν για να βρει μια βάση σύγκλισης με τους ευρωπαίους.

Ερωτηθείς μάλιστα για το αν συμφωνεί με τα μέτρα των 8,5 δις που είχε προτείνει η κυβέρνηση προ δημοψηφίσματος, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης διευκρίνισε πως πάρα πολλά πράγματα από αυτά θα μπορούσαν να είχαν περιοριστεί. Σημείωσε μάλιστα πως παρόλο που δεν ανήκει στην ομάδα διαπραγμάτευσης έχει την άποψη πως η Ελλάδα δεν θα καταθέσει αύριο στο Eurogroup νέα πρόταση επεξηγώντας πως ο χρόνος για τον νέο υπουργό Οικονομικών, κ Τσακαλώτο δεν επαρκεί για να μελετήσει και να συγγράψει μια νέα πρόταση. Όσο για το ενδεχόμενο να κατατεθεί η ίδια πρόταση ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε πως από τη στιγμή της κατάθεσης της μέχρι σήμερα έχει μεσολαβήσει ένα δημοψήφισμα.