Την πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής «όχι», και αυτό θα γίνει σεβαστό από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις πολιτικές ηγεσίες των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, εξέφρασε σήμερα από την Κομοτηνή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο κ. Σγουρίδης, απευθυνόμενος προς τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας, υποστήριξε ότι τα χρήματα που δίνονται μέσα από την ΚΑΠ, το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, το πρόγραμμα αλιείας και το ΕΣΠΑ, αποτελούν διμερείς συμφωνίες με το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συνεπώς τα χρήματα των επιδοτήσεων είναι απολύτως διασφαλισμένα.

Ζήτησε δε συγνώμη από τον ελληνικό λαό για την ταλαιπωρία που υφίσταται από το κλείσιμο των τραπεζών, επέρριψε όμως τις ευθύνες γι’ αυτό στον πρόεδρο της ΕΚΤ, μια απόφαση την οποία ο κ. Σγουρίδης χαρακτήρισε παράνομη.

«Ένα είναι το πρόβλημά τους: πρέπει να υπάρξει αντιμνημονιακή παρένθεση στον τόπο, όμως ο λαός θα τους απαντήσει με ένα βροντερό όχι», τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

«Η ισχυρή αυτή εντολή θα μπορέσει να δώσει δυνατότητες στην κυβέρνηση να φέρει μία συμφωνία η οποία θα είναι με ρύθμιση του χρέους, ικανοποιητική για να μπορέσει η Ελλάδα να ξαναμπεί στο δρόμο της παραγωγής, της ανάπτυξης και της προόδου», κατέληξε.