Την μη πολιτικοποίηση των περιφερειακών εκλογών αποφάσισε η ΝΔ παρά τις σφοδρότατες διαφωνίες που διατυπώθηκαν στις συσκέψεις των τελευταίων ημερών οι οποίες ήταν σε κάποιες φάσεις ιδιαίτερα θυελλώδης… Βασική κόντρα αυτή του Βασίλη Μιχαλολιάκου υπεύθυνου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και του εκπροσώπου τύπου Πάνου Παναγιωτόπουλου. Η ΝΔ διαβάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι φανερό ότι φοβάται πανωλεθρία και οργανώνει την άμυνα της δια της… μη πολιτικοποίησης.

Έτσι ανακοινώθηκε σήμερα στον Γιάννη Μανώλη ότι δεν θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Πελοποννήσου όπου πιθανότατα θα κατέβει ο νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος. Αυτοδιοικητικοί θα κατέβουν και στις υπόλοιπες περιφέρειες .Ο κ. Αγοραστός στην Θεσσαλία ο κ. Λ. Παπαγεωργόπουλος στην Στερεά Ελλάδα.

Προβληματισμός υπάρχει ,για την υπερπεριφέρεια Αττικής αφού ακόμα δεν έχει λυθεί το πρόβλημα αν θα πολιτικοποιηθεί η εκλογή έστω σε αυτή τη μεγάλη περιφέρεια. Πάντως έχουν απορριφθεί τα ονόματα όλων των εν ενεργεία βουλευτών μεγάλης δημοτικότητας όπως του κ. Α. Σπηλιωτόπουλου και Β. Μειμαράκη. Μέχρι στιγμής, για την περιφέρει Αττικής, η πλάστιγγα γέρνει προς την υποψηφιότητα του αυτοδιοικητικού Λ. Κουρή.

Το μόνο βέβαιο πάντως είναι ότι στην ΝΔ άνοιξε ήδη άλλο ένα εσωκομματικό μέτωπο με διαφωνίες επί της στρατηγικής και πολύ σύντομα θα εκδηλωθούν οι πρώτες δημόσιες ενστάσεις. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές βέβαια και οι υποψήφιοι είναι η αφορμή.  Πραγματική αιτία είναι οι δημοσκοπήσεις και τα χαμηλότατα ποσοστά της ΝΔ αυτή τη περίοδο.