Την έναρξη των εργασιών της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού στο Ισραήλ κήρυξε ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ως επίσημος προσκεκλημένος του ομολόγου του από το Ισραήλ, κ. Μεσέσνικοφ.

Στόχος της ελληνικής συμμετοχής είναι η ανάδειξη της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού, η ενίσχυση του αυξανόμενου ενδιαφέροντος των Ισραηλινών, αλλά και η προώθηση του προγράμματος «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών», που εφέτος είναι αφιερωμένο στη Μέση Ανατολή.

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Ισραήλ μετέχουν περίπου 300 εκθέτες από 35 διαφορετικές χώρες, όπως οι: Ρωσία, Γερμανία, Κροατία, Κύπρος, Τουρκία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Εσθονία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Ινδία, Ιαπωνία, κα.

Ο Π. Γερουλάνος τόνισε ότι η σχέση των δύο χωρών διανύει την καλύτερη περίοδο της ιστορία της και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι σχέσεις αυτές θα ενταθούν μέσα από την ανάπτυξη των πολιτιστικών και τουριστικών επαφών. Ο υπουργός είχε συναντήσεις και με εκπροσώπους από μεγάλα τουριστικά γραφεία του Ισραήλ που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας, του εναλλακτικού τουρισμού αλλά και της κλασσικής μορφής τουρισμού. Ήδη η αύξηση των τουριστών από το Ισραήλ για το 2010 ανήλθε στο 57,5% σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ μόνο στη Θεσσαλονίκη άγγιξε το 236%.