Αρχίζει να μαρσάρει η γαλάζια εκλογική μηχανή τρεις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με το κυβερνητικό επιτελείο να βρίσκεται στις επάλξεις με επίκεντρο την κατάρτιση του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου αλλά και τις εξορμήσεις του πρωθυπουργού εντός και εκτός Ελλάδας.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει μια μίνι περιοδεία στον Ασπρόπυργο, όπου θα μιλήσει σε πολίτες, ενώ το σάλπισμα της προεκλογικής περιόδου έγινε χθες στην εθνική συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από τη Δάφνη όπου εξέπεμψε εκλογικό σινιάλο καλώντας άπαντες να βρίσκονται σε επιφυλακή. Έντονη όμως θα είναι η παρουσία του πρωθυπουργού και εκτός συνόρων με επόμενους σταθμούς το Βουκουρέστι, το Κάιρο, τις Βρυξέλλες και τον Καναδά εντός του Μαρτίου, όπου αναμένεται να επικοινωνήσει τα διλήμματα ενόψει της ευρωκάλπης αλλά και να μιλήσει για το «εργαλείο» της επιστολικής ψήφου ως αντίδοτο στην αποχή. Μάλιστα ήδη οργανώνεται εκστρατεία ενημέρωσης καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρίσταται σε εκδηλώσεις των ομογενών κινητοποιώντας τις τοπικές κομματικές οργανώσεις.

Το σημαντικό αποτύπωμα των ευρωεκλογών

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές την πρώτη κεντρική εθνική πολιτική μάχη μετά τις εθνικές εκλογές, ασκώντας κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, χωρίς να τα κατονομάσει, λέγοντας ότι: «για τα άλλα κόμματα μπορεί τα ποσοστά να σημαίνουν απλά εσωτερικές ανακατατάξεις στην «επετηρίδα» της αντιπολίτευσης. Όμως για την πατρίδα οι εκλογές αυτές θα έχουν πολύ πιο σημαντικό αποτύπωμα».  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια διπλή αναμέτρηση με στόχο αφενός η χώρα μας να παραμείνει πολιτικά σταθερή σε ένα ασταθές περιβάλλον και αφετέρου η μάχη θα κρίνει πόσο δυνατή θα είναι η εθνική φωνή στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών, τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι το κόμμα του υπεύθυνου πατριωτισμού και του αληθινού εκσυγχρονισμού.

Το κοντέρ μηδενίζει ξανά

Μήνυμα συστράτευσης έστειλε ο πρωθυπουργός καλώντας τους νέους να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους. «οι κάλπες αυτές δεν προσφέρονται για μηνύματα αδιαφορίας και ανέξοδης διαμαρτυρίας» είπε χαρακτηριστικά καλώντας άπαντες σε προεκλογική επιφυλακή, με τη νεολαία να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Επισήμανε δε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία χαλάρωση λόγω του 41% των εθνικών εκλογών συμπληρώνοντας ότι η ΝΔ είναι η παράταξη που ξέρει και μπορεί να φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης, με πολιτική σταθερότητα.