Τις υπογραφές του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Ντόναλντ Τουσκ φέρει η επιστολή στήριξης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την εκ νέου υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τη θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για να είναι άλλωστε κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να προταθεί από το κόμμα του (η κυρία φον ντερ Λάιεν προτάθηκε σήμερα το μεσημέρι από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας – CDU) και από άλλα δύο κόμματα – μέλη του ΕΛΚ.

Σε αυτό το πλαίσιο, την επιστολή στήριξης συνυπογράφουν οι δύο πιο ισχυροί ηγέτες του ΕΛΚ, δηλαδή ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας και Πρόεδρος της Platforma Obywatelska, Donald Tusk.

Αυτοί θα χειριστούν τη στήριξη της υποψηφιότητας της κυρίας φον ντερ Λάιεν από την αρχή (μετά τη σημερινή ανακοίνωση) μέχρι το τέλος (όταν στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον προσεχή Ιούνιο – μετά τις ευρωεκλογές – οι ηγέτες της Ε.Ε. θα αποφασίσουν για την πλήρωση των θέσεων των επικεφαλής των κοινοτικών θεσμών και κυρίως για αυτή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).

Η κοινή επιστολή στήριξης της εκ νέου υποψηφιότητας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υπογράφουν εκ μέρους του ΕΛΚ ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας και Πρόεδρος της Platforma Obywatelska Donald Tusk, καθώς και ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εδώ.