«Αν κάποιος πιστεύει στην επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές, προφανώς θα το ήθελε και για τις εθνικές εκλογές». Με αυτή τη φράση σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο.

Ο Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη (25/1), θύμισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε την προσπάθεια να αρθούν οι περιορισμοί για την ψήφο των αποδήμων. «Πολλές φορές είχαμε ρωτηθεί αν θα το επεκτείνουμε και στις εθνικές εκλογές και δεν είχαμε αποκρύψει την πρόθεσή μας. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχε μια πρωτοφανής αυξημένη συναίνεση και ήταν ευχάριστο. Θεωρήσαμε ότι δεν έπρεπε να χαθεί αυτή η ευκαιρία», είπε εξηγώντας την απόφαση να κατατεθεί η τροπολογία για επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές.

«Όταν είσαι υπέρ επί της αρχής ενός νομοσχεδίου και διαφωνείς με μια τροπολογία, εκφράζεις την διαφωνία σου και δεν αλλάζεις στάση σε δυο ημέρες, αλλά ψηφίζεις τον νόμο και καταψηφίζεις την τροπολογία. Η συναίνεση είχε αξία για τις βουλευτικές εκλογές», δήλωσε κλείνοντας.