Μπορεί να βρισκόμαστε λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και οι ευρωεκλογές να απέχουν ακόμη πάνω από 6 μήνες, ωστόσο οι διαβουλεύσεις για τα πρόσωπα που θα φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, καλά κρατούν.

Καταρχάς στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει ξεκινήσει επαφές προκειμένου ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης και τα όργανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον προτείνουν για μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος έχει ταχθεί εξαρχής υπέρ της νέας ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου, ενώ έχει εξαπολύσει δημοσίως και βολές κατά όσων ήθελαν να φύγουν από το κόμμα.

«Δεν θεωρώ ότι θα κάνουν καμία ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ αν φύγουν», καθώς, όπως έλεγε «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, και ακόμη και οι Αριστεροί – Αριστεροί όπως θέλουν να λέγονται, θέλει μια κυβερνώσα Αριστερά. Αυτό είναι στην ψυχή των ΣΥΡΙΖΑίων». Μάλιστα έχει χαρακτηρίσει απονενοημένο διάβημα την αποχώρηση όσων αντιτίθεται στον τρόπο που ασκεί την προεδρία ο κ. Κασσελάκης.

Την ίδια ώρα στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να κατέλθει υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο η κ. Αγάθη – Ρόζα Βρεττού. Θυμίζουμε πως ήταν τέταρτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των εθνικών εκλογών του Ιουνίου και πως διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κ. Ανδρουλάκη. Είναι καρδιολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και κάτοχος MSc, Health Economics στο LSE. Είναι επίσης επιμελήτρια Α´ Καρδιολογίας στη Β´ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αττικόν, ενώ την περίοδο 1999 – 2001 υπήρξε γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ (Ιανουάριος – Αύγουστος 2007) και από τον Νοέμβριο του 2022 κατέχει τον θώκο της αναπληρώτριας γραμματέα του Τομέα Υγείας του κόμματος.

Τέλος, είναι πολύ πιθανό να δούμε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τον γνωστό αθλητικογράφο Βασίλη Σκουντή ο οποίος άλλωστε ήταν υποψήφιος και στις εθνικές εκλογές, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που επίσης εκτιμά ο Νίκος Ανδρουλάκης.