Η μεγάλη ώρα έφτασε για την Εθνική. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συγκρούεται σε λίγα λεπτά (21:45 ΕΤ1) με τη Ρωσία και θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί στα προημιτελικά του Euro 2012.

Ο Φερνάντο Σάντος και οι ποδοσφαιριστές του αντιμετωπίζουν ως «τελικό» την αποψινή αναμέτρηση και θα προσπαθήσουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα των προηγούμενων δύο αγώνων.

Η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που θέλει η Εθνική Ελλάδας για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Euro 2012. Αν, λοιπόν, η «γαλανόλευκη» νικήσει τους Ρώσους, τότε οι δύο ομάδες ισοβαθμούν και ευνοείται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λόγω καλύτερου αποτελέσματος στο μεταξύ μας παιχνίδι.

Αν υπάρξει νικητής στο Πολωνία-Τσεχία, θα περάσουμε ως δεύτεροι στα προημιτελικά. Αν το ματς λήξει ισόπαλο (και η Ελλάδα νικήσει τη Ρωσία) θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία Ρωσίας-Ελλάδας-Τσεχίας.

Και σ’ αυτή την περίπτωση θα μένουν έξω οι Τσέχοι λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων και εμείς περνάμε ως πρώτοι στην επόμενη φάση, μόνο αν νικήσουμε τους Ρώσους με τρία γκολ διαφορά.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Σαμαράς

Ρωσία: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Ζιρκόφ, Αν. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ντενίσοφ, Σιρόκοφ, Γκλουσάκοφ, Τζαγκόεφ, Αρσάβιν, Κερζάκοφ

Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον