Πιστός στην παράδοση, ο Valentino Rossi εμφανίστηκε στον αγώνα της ιδιαίτερης πατρίδας του με ένα νέο σχέδιο στο κράνος του. Αυτή τη φορά αφιερωμένο στο Marco Simoncelli, η απουσία του οποίου ήταν εντονότερη από οποιουδήποτε άλλου σε αυτόν τον αγώνα.

Το Misano απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από το σπίτι του Valentino Rossi και ακόμη λιγότερα από εκείνο του Marco Simoncelli. Είναι και για τους δύο η «δική» τους πίστα, εκεί που θεωρούσαν ότι οδηγούν «εντός έδρας».

Όντας στενοί φίλοι και γείτονες, ουσιαστικά ο Rossi είχε «υιοθετήσει» αγωνιστικά το Marco και τον καθοδηγούσε στα γρήγορα βήματα εξέλιξής τους στην αγωνιστική σκηνή. Και έμελλε να είναι ο ίδιος που ενεπλάκη μαζί με τον Colin Edwarts στο τραγικό ατύχημα που κόστισε τη ζωή του Marco Simoncelli, στη Sepang το 2011.

Τώρα ο Rossi είναι παρών και ο Marco παρά την απουσία του, «είναι παντού». Η πίστα έχει μετονομαστεί με το όνομά του, οι φίλοι και το κοινό φρόντισαν να θυμίσουν ότι «είναι εκεί» και ο Rossi με το δικό του τρόπο έκανε κάτι ανάλογο.

Διάλεξε το άλμπουμ των Pink Floyd, «Wish You Were Here» («Εύχομαι να ήσουν εδώ») και το φιλοτέχνησε στο κράνος του. Όχι ο ίδιος αλλά ο Aldo Drudi, ο μόνιμος προσωπικός του σχεδιαστής για όλο τον εξοπλισμό και τις μοτοσυκλέτες του.

Με την εικόνα του εξωφύλλου του άλμπουμ στην κορυφή του κράνους, οι στίχοι του David Gilmour περιμετρικά αποκτούσαν άλλο νόημα: «How I wish, how I wish you were here. We’re just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year, running over the same ground. What have we found? The same old fears, wish you were here».

«Αυτή τη φορά αποφάσισα να κάνω κάτι πιο σοβαρό γιατί πάει αρκετός καιρός ήδη που ο Marco δεν είναι μαζί μας. Όμως εδώ είναι η πίστα του περισσότερο απ’ ό,τι είναι για εμένα, γιατί το σπίτι του είναι πιο κοντά από το δικό μου και επίσης η πίστα φέρει το όνομά του» εξήγησε ο Rossi.

«Έτσι αποφασίσαμε να τον μνημονεύσουμε με ένα τραγούδι των Pink Floyd, που όποτε το ακούω θυμάμαι τον Marco. Αυτή ήταν η ιδέα. Ένας φόρος τιμής για εκείνον».

Αναμένεται το σχέδιο να βγει στην παραγωγή από την AGV αργότερα μέσα στο χρόνο, όπως συμβαίνει με τα επετειακά κράνη του Rossi.