Παίζοντας εντός έδρας, η Aprilia παρουσίασε στην έκθεση EICMA 2018 ένα concept έκπληξη που ακούει στο όνομα RS 660. Και η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο έκανε πολλά μάτια να γουρλώσουν…

Το γαλλικό Moto Journal το χαρακτήρισε πολύ εύστοχα ως το «RS 250 του μέλλοντος», θυμίζοντας στο θρυλικό 2χρονο μοντέλο των Ιταλών -με την ιαπωνική καρδιά καθώς «φόραγε» το μοτέρ του Suzuki RGV- που έβαζε φωτιά στο δρόμο και στις πίστες από τα μέσα των 90s έως τις αρχές του 2000.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη supersport μοτοσυκλέτα μεσαίου κυβισμού που χρησιμοποιεί έναν ολοκαίνουργιο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα χωρητικότητας 660 κ. εκ.

Ο κινητήρας προέρχεται από τον V4 που κινεί τα Tuono V4 και RSV4 1100 Factory.

Το πλαίσιο δύο δοκών είναι από αλουμίνιο, ενώ το ψαλίδι είναι υβριδικής κατασκευής καθώς συνδυάζει αλουμίνιο και κάρμπον.

Το κύριο χαρακτηριστικό της μοτοσυκλέτας είναι η αεροδυναμική της. Πάνω στο φέρινγκ υπάρχουν οι λέξεις «Aprilia Active Aerodynamics» που υποδηλώνουν την ύπαρξη ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων που συνδράμουν στη βελτίωση της απόδοσης της μοτοσυκλέτας.

Μπορεί η Aprilia να απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τεχνικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις, ωστόσο σύμφωνα με το Moto Journal το νέο αυτό μοτέρ αποδίδει 95 ίππους, ενώ το βάρος της μοτοσυκλέτας δεν ξεπερνά τα 160 κιλά.

Τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Aprilia RS 660 Concept θα αποτελέσει τη βάση για μια νέα σειρά μοντέλων μεσαίου κυβισμού που θα παρουσιάσει σύντομα η εταιρεία από το Noale.

Στόχος της RS 660, όπως αναφέρει η ιταλική φίρμα, είναι να προσφέρει στον αναβάτη της διασκέδαση τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα. Αναμένουμε…