Το τελευταίο και πιο συγκινητικό «Μουσικό κουτί» ανοίγει την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, στις 20:30, στην ΕΡΤ1. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, τέσσερα χρόνια μετά το ξεκίνημα της εκπομπής τους, αποχαιρετούν το τηλεοπτικό κοινό μ’ ένα επεισόδιο διαφορετικό απ’ όλα τα άλλα.

Οι ρόλοι αλλάζουν και ο Μίλτος Πασχαλίδης με τη Νατάσσα Μποφίλιου, οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές που αγάπησαν και στήριξαν το «Μουσικό κουτί» από την αρχή, γίνονται οικοδεσπότες της τελευταίας εκπομπής και φιλοξενούν τους παρουσιαστές Νίκο Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη.

Μαζί κάνουν μια μουσική ανασκόπηση στις αγαπημένες στιγμές των τηλεθεατών αλλά και των ίδιων, από τα 116 επεισόδια, και ρίχνουν τα τελευταία «κέρματά» τους σε τραγούδια αποχαιρετισμού.

Η επιτυχημένη μουσική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, που υπήρξε «σχολείο και παιδική χαρά», φιλοξένησε περισσότερους από 400 εκλεκτούς καλεσμένους, «έπαιξε» περίπου 3.000 τραγούδια, κράτησε 117 βραδιές συντροφιά στους τηλεθεατές, έδωσε νέα πνοή σε παλιά και παραδοσιακά κομμάτια, παρουσίασε το παρόν και το μέλλον του ελληνικού και ξένου τραγουδιού, μοιράστηκε πρωτότυπες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών και έδωσε την ευκαιρία σε ερμηνευτές και δημιουργούς να συναντηθούν και να μοιραστούν τις ιστορίες και τις μουσικές τους.

Τον Νοέμβριο του 2020, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, εμπνευστής, οραματιστής και δημιουργός του «Μουσικού κουτιού», αποφάσισε να κάνει πράξη αυτό που πίστευε πάντα, ότι «η μουσική μας ενώνει», και παρέα με μια σπουδαία ομάδα μουσικών και συνεργατών κατάφερε κάθε εβδομάδα να στήνει ένα μοναδικό τηλεοπτικό live.

«Σαν Χουάν»: Η Ρένα Μόρφη και ο Μίλτος Πασχαλίδης ερμηνεύουν μοναδικά το τραγούδι σε στίχους Σάννυς Μπαλτζή και μουσική Σταύρου Σιόλα. Το τραγούδι είχαν ερμηνεύσει, σε πρώτη εκτέλεση, η Ρένα Μόρφη & ο Σταύρος Σιόλας.

«Κρυφτό»: Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Νατάσσα Μποφίλιου ερμηνεύουν υπέροχα το τραγούδι σε στίχους-μουσική Νίκου Πορτοκάλογλου και του δίνουν νέα πνοή.

«Ό,τι αρχίζει ωραίο»: Οι Μουσικοί του Κουτιού ερμηνεύουν, με τον ιδιαίτερο δικό τους τρόπο, σε κλίμα χαράς το τραγούδι σε στίχους Ελένης Νταϊνά και μουσική Σπύρου Σκορδίλη. Σε πρώτη εκτέλεση το είχαν τραγουδήσει ο Μπάμπης Τσετίνης & η Λίτσα Διαμάντη.