Στο χθεσινό επεισόδιο (Τρίτη 12/3) του MasterChef η γκρι μπριγάδα σημείωσε μια συντριπτική νίκη στο Tεστ Δημιουργικότητας, με τελικό σκορ 6-1, ένα αποτέλεσμα που διέψευσε και ακύρωσε όλη τη στρατηγική και τις προσδοκίες του αρχηγού της μπορντό μπριγάδας, Γιάννη Κούρτογλου.

Ο Άνχελ Σαχπαζής, ο νέος αρχηγός της γκρι μπριγάδας, όχι μόνο οδήγησε την μπριγάδα του στη νίκη, αλλά ήταν και αυτός που παρουσίασε το καλύτερο πιάτο και κέρδισε το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ.

Μετά την ψηφοφορία, από την ηττημένη μπορντό μπριγάδα προέκυψε ως δεύτερος υποψήφιος προς αποχώρηση ο Νίκος Κυψίδης, γεγονός που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα μέλη της γκρι μπριγάδας, καθώς οι περισσότεροι θεωρούν πως ο Νίκος ήταν το εύκολο θύμα, ο «αποδιοπομπαίος τράγος» για το κακό κλίμα, που επικρατεί στην μπριγάδα, μετά και τη μεγάλη ήττα της.

Ομαδική Δοκιμασία, απόψε, Τετάρτη 13 Μαρτίου, αλλά πριν τη μαγειρική, ο Γιάννης Κούρτογλου μαζί τον υπαρχηγό του Σοφοκλή Πουλή και ο Άνχελ Σαχπαζής μαζί με τον υπαρχηγό του Κώστα Φρέτζιο, θα πρέπει να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους πολύ νωρίς το πρωί. Αποστολή τους, πριν τη δοκιμασία, είναι να αγοράσουν τα ψάρια, τα οποία θα μαγειρέψουν για τους τρεις chef κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, αλλά και για τον καλεσμένο τους Dimitris «Dimi» Leivadas Founder of Delta Lambda Hospitality (UK) και μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας της Μαγειρικής Τέχνης στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος ήρθε αποκλειστικά για το MasterChef 2024 από το Λονδίνο.