Πολλοί λάτρεις της σειράς «Τα Φιλαράκια» θα συμφωνήσουν με τη δήλωση που έκανε ο σκηνοθέτης της. Ο James Burrows αναφέρθηκε σε έναν αμφιλεγόμενο χαρακτήρα του σόου, την Helen Baxendale, γνωστή ως «Emily», και στο γιατί δεν εντάχθηκε ποτέ στην παρέα των 6 φίλων.

Σύμφωνα με το deadline.com, ο James Burrows δεν βρήκε ποτέ την Helen Baxendale, η οποία υποδύθηκε τη σύζυγο του Ross Geller, «ιδιαίτερα αστεία» και θεώρησε ότι δεν είχε χημεία με τον ηθοποιό David Schwimmer. Αυτή, λοιπόν, είναι μία από τις αποκαλύψεις στα νέα του απομνημονεύματα, «Directed By James Burrows», μια συλλογή αναμνήσεων του 82χρονου σκηνοθέτη.

«Ήταν καλή, αλλά όχι ιδιαίτερα αστεία», έγραψε ο Burrows για την Baxendale. Ο Burrows πίστευε ότι η 53χρονη τώρα Baxendale και ο 56χρονος Schwimmer δεν είχαν χημεία στην οθόνη σε σύγκριση με τον Ross και τη Rachel, τον χαρακτήρα της Jennifer Aniston.

«Ο Schwimmer δεν είχε κανέναν να αλληλεπιδράσει με τα αστεία του. Ήταν σαν να χειροκροτούσε με το ένα χέρι. Στις κωμωδίες και σε κάθε είδους ρομαντικής κωμωδίας, τα αστεία είναι εξίσου σημαντικά με τη χημεία. Ανακαλύψαμε ότι οποιαδήποτε νέα κοπέλα για τον Ρος έπρεπε να είναι εξίσου αστεία με τη Rachel».

Αυτό που κράτησε την Emily στο σόου, ήταν τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα της σειράς. «Συχνά, δεν μπορείς να κάνεις νέο κάστινγκ, λόγω των στενών προθεσμιών γυρισμάτων ή άλλων λογιστικών παραμέτρων», έγραψε. «Χρειάζεσαι κάποιον που να προκαλεί γέλιο. Μερικές φορές ξεκινάς με ένα πλάνο και δεν σου βγαίνει, οπότε πρέπει να ξεφορτωθείς αυτό το άτομο. Αν πρόκειται για έναν μικρό ρόλο, είναι ένα γρήγορο αντίο».

Ο Burrows σημείωσε ότι ισχύει και το αντίστροφο, προσθέτοντας: «Αν υπάρχει χημεία, οι σεναριογράφοι μπαίνουν στη διαδικασία για να βρουν κάποιον τρόπο να κρατήσουν τον ηθοποιό».

Ο ρόλος της Emily που υποδύθηκε η Helen Baxendale παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 4η σεζόν, εμφανιζόμενη συνολικά σε 14 επεισόδια. Η Emily και ο Ross παντρεύτηκαν στην 5η σεζόν. Αλλά ο Ross παραλίγο τα θαλάσσωσε, όταν είπε το όνομα της Rachel κατά τη διάρκεια των όρκων αντί για της Emily.

Η Emily τελικά αποσύρθηκε από τη σειρά. Κάτι που της βγήκε σε καλό, αφού ήταν έγκυος.

Αυτή είναι η σκηνή του γάμου, ίσως μια από τις πιο απίστευτες στα επεισόδια των Friends: