Σε μια προσωπική εξομολόγηση πέρασε η Αλεξία Τράικο στο επεισόδιο του GNTM της Δευτέρας (28/11). Τα 10 κορίτσια συμμετείχαν σε ένα mini challenge. Έπρεπε να γίνουν για λίγο art directors και να «σκηνοθετήσουν» μία φωτογράφιση επιλέγοντας είτε την Mary Vitinaros είτε τον Χρήστο Μπίρμπα. Όλα αυτά έγιναν με τη βοήθεια του φωτογράφου Πάνου Γιαννακόπουλου. Έτσι λοιπόν, τα σημεία του σπιτιού μετατράπηκαν σε γωνιές από ένα φωτογραφικό στούντιο.

Η Αλεξία επέλεξε τον Χρήστο, δίνοντάς του μάλιστα ένα πουκάμισο του πατέρα της για να φωτογραφηθεί.

Η νεαρή παίκτρια κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας έκανε μια εξομολόγηση και συγκεκριμένα ανέφερε συγκινημένη για τον πατέρα της στην κάμερα: «Με τον πατέρα μου μέναμε μαζί σε όλη την εφηβεία μου. Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών και η αλήθεια είναι ότι είχα επιλέξει να ζήσω μαζί του. Όταν έλεγα ότι μένω με τον πατέρα μου, είχε τύχει πολλές φορές να μου λένε “και ποιος κάνει τις δουλειές και ποιος μαγειρεύει”. Τους έλεγα ότι τα μοιραζόμασταν όλα, αλλά κυρίως ο μπαμπάς μου κι όλοι πάθαιναν σοκ με αυτό» δήλωσε ο Αλεξία και πρόσθεσε: «Θέλω πολύ να μεταδώσω αυτήν τη δύναμη που έβλεπα εγώ στο σπίτι. Για μένα ο μπαμπάς μου είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πρόσωπο στη ζωή μου. Ήταν πάντα υποστηρικτικός απέναντί μου όπως και με τη δουλειά. Παρόλο που τον τελευταίο χρόνο έχουμε απομακρυνθεί, θέλω να ξέρει ότι τον αγαπάω πολύ και ότι δεν ξεχνάω ό,τι έχει συμβεί. Του έχω πολύ μεγάλο σεβασμό» είπε η διαγωνιζόμενη.

Όσο τώρα για τη δοκιμασία αποχώρησης που ακολούθησε τα κορίτσια έπρεπε να κρατήσουν δύο φωτοσωλήνες, να φωτιστούν μόνες τους και να φωτογραφηθούν από τον Πέτρο Τουφεξή, σε ένα σεληνιακό τοπίο, με φουτουριστικά στοιχεία, για την καμπάνια γνωστής εταιρίας κοσμημάτων.

Οι κριτές «σεληνιάστηκαν» με τις φωτογραφίες που έφτασαν στο πλατό και η Βίκυ Καγιά είπε χαρακτηριστικά στην κοπέλα που είδε την πόρτα της εξόδου: «Το body language είναι σαν να αλλάζεις τις λάμπες και λες “δε θέλω να το κάνω εγώ αυτό, φέρτε τον μάστορα’’».