Στο επεισόδιο της Πέμπτης (14/4) στο MasterChef οι τρεις κριτές ανακοίνωσαν στο συμβούλιο της εβδομάδας ότι νικήτρια της ομαδικής δοκιμασίας του wine pairing ήταν η μπλε ομάδα, κάνοντας έξαλλους τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι με βάση τα λόγια του καλεσμένου σεφ κατά τη δοκιμασία των πιάτων των δύο ομάδων περίμεναν ότι η Καλλιόπη και οι συμπαίκτες της θα κέρδιζαν.

Καλλιόπη: Ο λόγος που επέλεξε αντίπαλο αρχηγό τον Χριστόφορο

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ρώτησε την Καλλιόπη Μπεζαντέ για ποιο λόγο επέλεξε τον Χριστόφορο ως αντίπαλο αρχηγό.

«Τον είχα ακούσει στα συμβούλια και είχε να πει πάντα κάτι για τους αρχηγούς. Μιας και τα άλλα παιδιά είχαν γίνει αρχηγοί ήταν ευκαιρία να γίνει και εκείνος αρχηγός», δήλωσε η Καλλιόπη.

Ακούγοντας αυτή τη δήλωση ο Χριστόφορος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δε μου αρέσει αυτή η δικαιολογία της Καλλιόπης. Δεν κατάλαβα; Δεν μπορώ στα συμβούλια να αναφέρω τα προβλήματα που υπάρχουν; Δε με χάλασε όλο αυτό. Όταν θα φύγω από εδώ, θα έχω να λέω ότι έκανα και μια αρχηγία».

Ποιος παίκτης κέρδισε στη μάχη του… ντολμά και την ασυλία

Η ηττημένη κόκκινη ομάδα έπρεπε μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος να διαγωνιστεί σε έναν αγώνα τόσο ταχύτητας όσο και δεξιοτεχνίας για τη Δοκιμασία Ασυλίας, που θα χάριζε σε κάποιον ασφάλεια από την επικείμενη διαδικασία ψηφοφορίας.

Ο Νικήτας έφτιαξε δύο πιάτα, το χταπόδι και την πάπια, και δυστυχώς κανένα από τα δύο δεν έφερε πόντο στην ομάδα του.

Συνεπώς πήρε την ευθύνη των πιάτων του και ζήτησε να μην αγωνιστεί για την ασυλία και να πάει κατευθείαν υποψήφιος προς αποχώρηση.

Κάτι που φυσικά δεν έγινε δεκτό από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τους υπόλοιπους κριτές. Στο Twitter, πάντως, η κίνησή του αυτή άρεσε.

Ο «Μπόμπαινας» στο on του στην κάμερα μίλησε για τον Νικήτα και είπε ότι αντιγράφει τη Μαργαρίτα από το περσινό MasterChef, χρησιμοποιώντας ακριβώς τις ίδιες λέξεις με τον Γιάννο.

Το Twitter έγινε έξαλλο μαζί του.

Οι παίκτες τώρα έπρεπε να φτιάξουν 50 ντολμαδάκια σε 21 λεπτά. Όποιος θα τελείωνε πρώτος θα κέρδιζε και την πολυπόθητη ασυλία.

Τελικά, νικήτρια ήταν η Ελπίδα, η οποία δήλωσε: «Μεγάλη αφιέρωση στη μανούλα για τα ντολμαδάκια και στον σύζυγο γιατί έχουμε και επέτειο!».

Η παίκτρια τύλιξε γρηγορότερα, αλλά με μικρή διαφορά από τη Φανή, 50 λαχταριστά ντολμαδάκια έτοιμα για ψήσιμο.

Το trailer του αποψινού επεισοδίου ωστόσο, που ακολούθησε έβαλε… φωτιά αφήνοντας πολλά ερωτηματικά στους τηλεθεατές.

Για την ακρίβεια μια παρατημένη ποδιά και κάποιες δηλώσεις που ακολουθούν σε αυτό έδωσαν την υποψία στο Twitter οικειοθελούς αποχώρησης ή ενδεχομένως κάποιος από τους υποψήφιους να παράτησε τη δοκιμασία ενσυνείδητα, να… σαμποτάρισε τον εαυτό του, με τους χρήστες ν’ αναρωτιούνται.