Ο Αλέξανδρος Σκουρλέτης, ο οποίος υποδύεται τον απαγωγέα της Μυρτάλης στην τηλεοπτική σειρά η «Γη της Ελιάς» έδωσε συνέντευξη και μας συστήθηκε μέσα από την εκπομπή MEGA Καλημέρα, όπου οι τηλεθεατές ανακάλυψαν άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Για τον ρόλο του ως «Αλέξης» στην σειρά του Ανδρέα Γεωργίου, ο Αλέξανδρος Σκουρλέτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο ‘Αλέξης’ στη ‘Γη της Ελιάς’ ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα, σίγουρα έχει κάποιες δυσκολίες. Με ενδιέφερε να μελετήσω έναν εμμονικό άνθρωπο. Είδα και συνεντεύξεις με ανθρώπους που πάσχουν. Για να κάνω τον ρόλο μου μελέτησα στην αρχή και βιβλία ψυχολογίας. Οσο μελετούσα, γνώριζα και αυτούς τους ανθρώπους. Ήθελα να πείσω τον κόσμο ότι αυτός ο άνθρωπος πάσχει από μια τέτοια διαταραχή. Δεν ήθελα να τον κοροϊδέψω», τόνισε συγκεκριμένα και συμπλήρωσε:

«Με τον ρόλο μου ευτυχώς δεν έχω κοινά στοιχεία, δεν υπήρξα εμμονικός με κοπέλα, καλό είναι να μη γίνονται αυτά».

Για το πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Αντρέα Γεωργίου αποκάλυψε: Ήμουν σε ένα γραφείο κάστινγκ, μέσω αυτού του γραφείου με είδε ο Ανδρέας, ήρθε σε επαφή μαζί μου, κάναμε κάποια κάστινγκ για να βεβαιωθεί κι αυτός, του άρεσα και έτσι προέκυψε αυτή η συνεργασία».

Αναφορικά στο πώς αισθάνεται να παίζει δίπλα στην Λυδία Κονιόρδου, η οποία στη σειρά υποδύεται τη μητέρα του υπογράμμισε: «Είναι μάθημα. Από την πρώτη στιγμή στα γυρίσματα μέχρι και σήμερα νιώθω ότι κάθε μέρα παίρνω και κάτι παραπάνω».

Όπως ανέφερε τώρα ο ίδιος στη συνέχεια, δεν ήξερε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός.

«Μέχρι και σε μεγάλη ηλικία δεν ήξερα τι θέλω να κάνω επαγγελματικά. Είχα δώσει πανελλήνιες λίγο χωρίς στόχο. Μπήκα σε μια σχολή στα ΤΕΙ και κατάλαβα στο πρώτο εξάμηνο ότι δε θέλω να το κάνω. Επειδή, όμως, προέρχομαι από καλλιτεχνική οικογένεια, ο πατέρας μου είναι ο σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης, ο αδελφός μου σκηνογράφος και από πολύ μικρή ηλικία ήμουν μέσα στη φάση, αποφάσισα να το κάνω στο στυλ: Θα δώσεις στο θέατρο και ότι γίνει. Ήμουν δε, όταν γινόντουσαν παραστάσεις στο σχολείο το μαύρο πρόβατο. Ή θα συμμετείχα στην παράσταση για να γλιτώσω μαθήματα ή στο τέλος δεν θα πήγαινα στην παράσταση», λέει και συμπληρώνει για το αν έχει κάνει στο παρελθόν άλλες δουλειές:

«Έχω δουλέψει σερβιτόρος, σε μεταφορική, σε ξενοδοχείο. Στα social μου στέλνουν θετικά μηνύματα, αλλά και πιο περίεργα και από γυναίκες και από άνδρες. Μου στέλνουν μηνύματα και μου λένε ‘θέλω να γίνω η Μυρτάλη σου’» ανέφερε για το πιο ακραίο μήνυμα που έχει λάβει και συμπλήρωσε «σίγουρα πρέπει να υπάρχει ένας μαζοχισμός για να το λέει κάποιος αυτό».