Την τελευταία του πνοή άφησε χθες από ανακοπή καρδιάς ο 67χρονος σκηνοθέτης Γιάννης Κοτσώνης. Το τελευταίο αντίο θα δοθεί από συγγενείς και φίλους στις 3 το μεσημέρι στα Καβάσιλα Ηλείας, από όπου κατάγεται η σύζυγός του Άννα.

Γεννήθηκε στον Πειραιά, το 1947, σπούδασε κινηματογράφο αρχικά στην Αθήνα και, στη συνέχεια, πήγε στο Λονδίνο, όπου σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης. Το 1975, επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάσθηκε σε πολλές παραγωγές της ΕΡΤ. Το 1981, ανέλαβε υπεύθυνος του τμήματος οπτικοακουστικών της Γενικής Γραμματείας Τύπου, ενώ μερικά χρόνια αργότερα, ανέλαβε Διευθυντής Τηλεόρασης της ΕΡΤ 1.

Ο Γιάννης Κοτσώνης εργάστηκε στο MEGA από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, το 1989, ενώ αποχώρησε πριν από μερικά χρόνια για λόγους υγείας.

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τον θάνατο του σκηνοθέτη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Γιάννης Κοτσώνης υπήρξε ένας εξαίρετος επαγγελματίας και ένας αξιαγάπητος άνθρωπος. Διέγραψε μια σημαντική επαγγελματική πορεία στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση, ενώ στα πρώτα χρόνια του Κινήματος ανέλαβε τη σκηνοθεσία των συγκεντρώσεων και των ομιλιών του Ανδρέα Παπανδρέου. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του».