Τη βύθιση του πλοίου «Φοίνιξ» παρακολούθησαν οι τηλεθεατές της σειράς Ναυάγιο το βράδυ της Δευτέρας (16/10). Λίγες ώρες μετά τον απόπλου του και μεσούσης της τρομερής καταιγίδας, ο καπετάνιος χάνει τον έλεγχο και το γεμάτο από επιβάτες καράβι βυθίζεται στην παγωμένη θάλασσα, παρασύροντας εκατοντάδες ψυχές στον υγρό τάφο.

Το μοιραίο ναυάγιο έχει γίνει και τα νέα ταξιδεύουν αστραπιαία σε Χανιά, Κύθηρα και Αθήνα, σκορπίζοντας θλίψη και τεράστια αγωνία στους συγγενείς των επιβατών.

Ένα μόνο σωστικό σκάφος ξεκίνησε μέσα στη φουρτούνα για τον τόπο του ναυαγίου και ήταν αυτό του Ιπποκράτη. Στο «Φοίνιξ» ελάχιστες σωστικές βάρκες έπεσαν στη θάλασσα.

Η Λίνα κατάφερε να βρει θέση σε μία απ’ αυτές, αλλά μέσα στην αναμπουμπούλα έχασε τον Ηρακλή. Η Ειρήνη και ο Απόστολος έπεσαν στη θάλασσα. Είδαμε απελπισμένους ναυαγούς να παλεύουν για τη ζωή τους.

Η ερμηνεία του Λεωνίδα Κακούρη αποθεώθηκε από τους τηλεθεατές, με τον ηθοποιό να σπαράζει στο άκουσμα της είδησης πως δεν δόθηκε εντολή διάσωσης, συνειδητοποιώντας ότι χάνει το παιδί του. Οι σκηνές του πανικού, του θρήνου και της απόγνωσης των ηρώων διαδέχονταν η μία την άλλη, προκαλώντας ανατριχίλα στο τηλεοπτικό κοινό του MEGA. Ο σπαραγμός του «τσάκισε» τους χρήστες του Twitter.

Από τις πλέον ιδιαίτερες στιγμές του επεισοδίου ήταν ο σπαρακτικός θρήνος του Βασίλη (Νίκος Γκέλια), όταν ο ίδιος καταφέρνει να βγει ζωντανός από το πολύνεκρο ναυάγιο, αλλά εντοπίζει χωρίς τις αισθήσεις της την αγαπημένη του, καταλαβαίνοντας πως έχει πνιγεί.