Η σύζυγος του Γουίλ Σμιθ, Τζέιντα Σμιθ, απάντησε στις δηλώσεις του γιου της ότι μύησε όλη την οικογένεια στις ψυχεδελικές ουσίες, αναφέροντας πως δεν παρότρυνε κανέναν, αντιθέτως θέλησαν να κάνουν οι ίδιοι.

Σύμφωνα με το people.com, δήλωσε πως «τα πάντα απαντώνται μέσα στο βιβλίο μου. Οι άνθρωποι έχουν κάνει πολλές υποθέσεις και δικαίως. Όμως, ήρθε η στιγμή να το πάρω πάνω μου και να σταματήσουν τα ψέματα για εμένα».

Έπειτα, αναφέρθηκε στους λόγους που έλαβε τις συγκεκριμένους ουσίες και είπε ότι «πάλευα με την κατάθλιψη για πάρα πολύ καιρό. Και αυτές οι ουσίες σε βοηθούν να αισθάνεσαι καλύτερα, αλλά λύνει επίσης, τα προβλήματα σχετικά με το πώς έφτασες ως εκεί. Σε βοηθά να κατανοήσεις το βαθύτερο πρόβλημα».

Σημειώνεται, ότι ο Τζέιντεν Σμιθ μιλώντας στο συνέδριο Psychedelic Science είχε πει πως «για πολύ καιρό ήταν η μόνη που έπαιρνε αλλά στη συνέχεια διαδόθηκε μέσα στην οικογένεια και ο καθένας τα χρησιμοποιούσε με τον τρόπο του».

«Τα αδέλφια μπορούν να διαφωνούν τόσο πολύ και να τσακώνονται τόσο πολύ, και ο Θεός ξέρει ότι εγώ και τα αδέλφια μου έχουμε τσακωθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Αλλά το επίπεδο της αγάπης και της ενσυναίσθησης που ένιωσα για αυτούς μέσα από τις ψυχεδελικές εμπειρίες ήταν κάτι που είναι βαθύ και όμορφο», ανέφερε στη συνέχεια.