Ήταν η πρώτη φορά που η Άμπερ Χερντ και ο Τζόνι Ντεπ ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο στη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει ζητήσει ο ηθοποιός κατά της πρώην συζύγου του. Οι δυο τους έχουν περιγράψει με γλαφυρό τρόπο στιγμές πολύ σοβαρών κακοποιήσεων και προσωπικών λεπτομερειών της πολυτάραχης σχέσης τους.

Μετά από μία ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά κατάθεση της 36χρονης, το δικαστήριο έκανε διάλειμμα και οι δυο τους κόντεψαν να «πέσουν» ο ένας πάνω στον άλλον.

Τη δεύτερη μέρα που η ηθοποιός ανέβηκε στο εδώλιο, μοιράστηκε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη σεξουαλική βία που υπέστη στα χέρια του σταρ του Χόλιγουντ. Αφού περιέγραψε στο δικαστήριο κλαίγοντας με λυγμούς, πώς ο 58χρονος «τη χτύπησε, την απείλησε και τη βίασε με ένα μπουκάλι», η δικαστής της πολύκροτης υπόθεσης έδωσε εντολή για ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα.

Η 36χρονη είχε κατέβει από το εδώλιο όταν ο Ντεπ κινήθηκε προς την μεριά της. Όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο, εκείνη τη στιγμή υπήρξε μια οπτική επαφή ανάμεσα στους δύο πρώην συζύγους και νυν αντίδικους. Τις προηγούμενες ημέρες ο Ντεπ απέφευγε επιμελώς να έχει οποιαδήποτε επαφή με την πρώην αγαπημένη του.

Η Χερντ, με μια φοβισμένη έκφραση στο πρόσωπό της, έκανε ένα βήμα πίσω από τον πρώην της, προτού ένας υπάλληλος του δικαστηρίου βάλει το χέρι του μπροστά από το στήθος του Ντεπ για να τον κατευθύνει προς την άλλη πλευρά. Ο σταρ των «Πειρατών της Καραϊβικής» ανασήκωσε τους ώμους του αδιάφορα και γύρισε την πλάτη του στην Χερντ, καθώς μια άλλη υπάλληλος τη συνόδευε στη θέση της.