Για τη φρίκη που έζησε στα χέρια του πρώην συντρόφου της, Μέριλιν Μάνσον μίλησε ξανά η Ρέιτσελ Έβαν Γουντ αποκαλύπτοντας πως ο γιος της ήταν το άτομα που την ενέπνευσε ώστε να το κάνει. Η ηθοποιός εμφανίστηκε σε επεισόδιο του «The Drew Barrymore Show» για να συζητήσει για το «Phoenix Rising» το ντοκιμαντέρ της Έιμι Τζ. Μπεργκ, στο οποίο περιγράφει την κακοποίηση που φέρεται να υπέστη από τον τραγουδιστή.

«Αυτός ήταν ο καταλύτης, πραγματικά» εξήγησε η Αμερικανίδα ηθοποιός στην παρουσιάστρια και συνάδελφό της, Ντρου Μπάριμορ αναφερόμενη στον γιο της.

«Σκεφτόμουν: ”Πώς μπορώ να ζω με τον εαυτό μου γνωρίζοντας ότι είμαι το παράδειγμα για αυτό το νεαρό άτομο, αν δεν μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου και για τους άλλους ανθρώπους”; Ειδικά σε μια εποχή όπως αυτή που ζούμε, όταν αυτά τα πράγματα ωθούνται στην επιφάνεια και τώρα είναι η ώρα για την αλήθεια και τη θεραπεία και για αυτές τις σκληρές συζητήσεις κι αν δραπετεύσω από αυτό τώρα τι θα πω στο παιδί μου. Γίνε αυτό το άτομο. Εάν έχεις το βήμα και το προνόμιο να βοηθάς άλλους ανθρώπους, χρησιμοποίησέ το. Και απλώς ένιωσα ότι έπρεπε να το κάνω» είπε.

Όταν άρχισε να μιλάει για πρώτη φορά, δεν είχε σκοπό να αφηγηθεί την ιστορία της σε ένα ντοκιμαντέρ δήλωσε η ηθοποιός σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Όταν άρχισα να μιλάω για πρώτη φορά για την κακοποίησή μου από τον Μέριλιν Μάνσον, ήμουν ακόμα εν μέσω της επεξεργασίας της» είπε στη Ντρου Μπάριμορ.

«Όταν κατέθεσα ενώπιον του Κογκρέσου για ένα άλλο νομοσχέδιο, για τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Επιζώντων Σεξουαλικών Επιθέσεων, σκέφτηκα ότι αυτό ήταν μόνο. Νόμιζα ότι θα ήταν η μοναδική φορά που θα έλεγα την ιστορία μου. Σκέφτηκα ότι θα το αφήσω εκεί, θα φύγω, θα προχωρήσω. Και μετά όταν είδα, αφού κατέθεσα, όλες αυτές τις ιστορίες να εμφανίζονται στο διαδίκτυο, ήταν σαν να έσκασε βόμβα και μπορώ να πω από τις λεπτομέρειες στις ιστορίες τους ότι ήξεραν πράγματα που κανένας άλλος δεν ήξερε» υπογράμμισε η Ρέιτσελ Έβαν Γουντ.

«Ήξερα ότι έλεγαν την αλήθεια. Και υπήρξε αυτή η καταπληκτική στιγμή απελευθέρωσης ότι δεν είμαι τρελή. Ο τρόπος που αυτό το άτομο με κακοποιούσε ψυχολογικά, όποτε τον αμφισβήτησα. Με έκαναν να δω ότι είχα δίκιο ότι μπορώ να εμπιστευτώ τον εαυτό μου» δήλωσε κλείνοντας.