Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Phoenix Rising», η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ τεκμηριώνει την απόφασή της να κατονομάσει τον Μέριλιν Μάνσον ως τον φερόμενο βασανιστή της. Πέρυσι, η ηθοποιός κατηγόρησε δημόσια τον Μέριλιν Μάνσον, πρώην σύντροφό της, για κακοποίηση, υποστηρίζοντας ότι άρχισε να την κακομεταχειρίζεται όταν ήταν έφηβη και ότι «την κακοποιούσε φρικτά για χρόνια».

Ο μουσικός αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς της Έβαν Ρέιτσελ Γουντ και τις καταγγελίες και άλλων γυναικών, υποστηρίζοντας ότι όσες διατύπωσαν κατηγορίες εναντίον του «επιδίωκαν κυνικά και ανέντιμα να κερδίσουν χρήματα και να εκμεταλλευτούν το κίνημα #MeToo» εξαπολύοντας «συντονισμένη επίθεση σε βάρος του».

Το ντοκιμαντέρ «Phoenix Rising» θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς στις 24 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα προβληθεί στο HBO σε δύο μέρη «τους επόμενους μήνες» σύμφωνα με το Variety.

Την ταινία σκηνοθέτησε η Έιμι Μπεργκ, την οποία η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ προσέγγισε το 2019.

Έβαν Ρέιτσελ Γουντ

Σε δηλώσεις της στο Variety, η σκηνοθέτης αναφέρθηκε στα αρχικά σχέδια για το ντοκιμαντέρ: «Δεν αφορούσε τον Μέριλιν Μάνσον και ολόκληρο τον κόσμο του. Αφορούσε μία ιστορία της Έριν Μπρόκοβιτς. Επικεντρωθήκαμε πραγματικά στην παρουσίαση μιας ιστορίας για την ενδυνάμωση, που θα πρόσφερε βοήθεια σε γυναίκες και άνδρες που έχουν εγκλωβιστεί σε καταστάσεις βίας. Και αυτό ήταν που κάναμε μέχρι που αποφάσισε να τον κατονομάσει δημόσια».

Οι καταγγελίες σε βάρος του Μέριλιν Μάνσον

Η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ πήρε την απόφαση να κατονομάσει τον Μέριλιν Μάνσον όταν κυκλοφόρησε νέο δίσκο και οι εικασίες σχετικά με τους προηγούμενους ισχυρισμούς της ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης αναζωπυρώθηκαν. Στη συνέχεια, οι Γουντ και Μπεργκ αποφάσισαν το ντοκιμαντέρ να καλύπτει την απόφασή της να μιλήσει δημόσια και τις συνέπειες των ισχυρισμών της.

Όταν η ηθοποιός κατηγόρησε δημόσια τον τραγουδιστή και μουσικό και άλλες γυναίκες διατύπωσαν ισχυρισμούς εναντίον του ροκ σταρ, όπως η ηθοποιός του «Game Of Thrones» Έσμε Μπιάνκο, η οποία μήνυσε τον Μάνσον για φερόμενη σεξουαλική επίθεση, σωματική κακοποίηση και εμπορία ανθρώπων και η πρώην βοηθός του Άσλεϊ Γουόλτερς, η οποία υπέβαλε μήνυση για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση. Ο Μάνσον αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.

Μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών, ο τραγουδιστής απομακρύνθηκε από τη δισκογραφική εταιρεία, Loma Vista και αποκλείστηκε από προγραμματισμένες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των American Gods και Creepshow.