Στη διπλή της ταυτότητα και στην απόφασή της να υποβάλλει αίτηση ώστε να πάρει αμερικανική υπηκοότητα αναφέρθηκε η ηθοποιός Έλεν Μίρεν. Η στιγμή που συνειδητοποίησε πλήρως, ότι ένιωθε πραγματικά Αμερικανίδα ήταν όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Είδα τον δεύτερο πύργο να καταρρέει» τόνισε η ηθοποιός. «Είχα μια επιφοίτηση. Συνειδητοποίησα πού βρισκόταν η πίστη μου, η καρδιά μου και το μυαλό μου σε αυτήν την αντιπαράθεση μεταξύ του εξτρεμισμού, της θρησκευτικότητας – όλα αυτά τα πράγματα και όλων όσων αντιπροσωπεύει η Αμερική» πρόσθεσε.

Η ηθοποιός δήλωσε στο People ότι η αίτηση για αμερικανική υπηκοότητα έγινε πιο προφανής όσο περνούσε ο καιρός ενώ όπως εξηγεί όταν έμαθε πως μπορεί να κρατήσει και τη βρετανική της υπηκοότητα χάρηκε πολύ.

«Ο σύζυγός μου Τέιλορ Χάκφορντ είναι Αμερικανός. Τα θετά μου παιδιά είναι προφανώς Αμερικανοί. Ο ανιψιός μου ζούσε στην Αμερική, εργαζόταν στην Αμερική» εξήγησε. «Λοιπόν, σίγουρα ήμουν Αμερικανίδα κάτοικος για πολύ καιρό».

«Μου προκάλεσε συναισθήματα πατριωτισμού που δεν πίστευα ότι είχα»

«Όταν κατάλαβα, ότι θα μπορούσα να είμαι Βρετανίδα υπήκοος και Αμερικανίδα υπήκοος – γιατί δεν θα ήθελα να εγκαταλείψω τη βρετανική μου υπηκοότητα – τότε σκέφτηκα: ”Λοιπόν, αυτό είναι υπέροχο. Αυτός είναι ο τέλειος κόσμος”» πρόσθεσε.

Όταν τελικά ολοκλήρωσε τη διαδικασία της υποβολής της αίτησης, η 76χρονη αισθάνθηκε περηφάνια, όπως περιέγραψε.

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο βαθύ συναίσθημα θα ήταν» είπε η Μίρεν. «Μου προκάλεσε συναισθήματα πατριωτισμού που δεν πίστευα ότι είχα. Νομίζω ότι είχε να κάνει με την εγγενή γενναιοδωρία της Αμερικής» σημείωσε.